in

Man (24) uit Gramsbergen dwong minderjarige meisjes naaktfoto’s te maken via Snapchat: ‘Hij schaamt zich’

Zeker vier meisjes zijn volgens het Openbaar Ministerie door een 24-jarige man uit Gramsbergen gedwongen na*ktfilmpjes van zichzelf te maken en naar hem op te sturen.

Ze moesten ook foto’s maken van hun zusjes. Zijn advocaat zegt dat de verdachte zich schaamt voor wat er is gebeurd.

Terwijl de politie al enkele harde schijven bij de man in beslag had genomen, ging hij door met zijn praktijken, zo zei de officier van justitie dinsdag op de regiezitting in de rechtbank in Zwolle.

Brian L. kwam één voor één in contact met de meisjes via de chat-app Snapchat.

Video’s verspreiden
Hij dwong ze naaktfilmpjes van zichzelf te maken. Maar dat was niet voldoende: hij wilde dat ze ook andere minderjarigen benaderden om na*ktfilmpjes te maken. Deden ze dat niet, dan dreigde hij de video’s te verspreiden onder hun vrienden en familie.

Lees ook  Dronken bestuurder steelt politiewagen: hij scheldt agenten uit door megafoon

In mogelijk een enkel geval is hij daar daadwerkelijk toe overgegaan. ,,Dit zijn langdurige, schrijnende en ernstige strafbare feiten.

Op geen enkel moment stond meneer erbij stil wat hij die meisjes heeft aangedaan. Hij dacht alleen aan de bevrediging van zijn eigen s*ksuele behoefte”, sneerde de officier op de zitting.

”Hij schaamt zich voor zijn daden, dit had nooit mogen gebeuren”
– Advocaat

Videoverbinding
L. zit vast en zou de feiten tussen mei 2020 en juli 2021 gepleegd hebben. Ook wordt hij verdacht van bezit van kinderp*rno.

De man woonde zijn strafzaak vanuit de gevangenis via een videoverbinding bij. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog, zei de officier van justitie.

Lees ook  Bestuurder gestolen auto rijdt man (50) dood Den Bosch

Zijn advocaat Gerrit Jan Ligtenberg vroeg de rechters om L. op vrije voeten te stellen.

Detentie valt zijn cliënt zwaar, zei hij, ook al omdat gevangenen een tijd in quarantaine moesten vanwege een corona-uitbraak.

De kans dat hij opnieuw over de schreef gaat, is laag, zei de advocaat. ,,Hij schaamt zich voor zijn daden, dit had nooit mogen gebeuren.’’

Weinig herinneren
De officier van justitie vond vrijlating helemaal geen goed idee. Over die kans op herhaling konden deskundigen juist weinig zeggen, ook al omdat L. zich in verhoren zei weinig te herinneren van de gepleegde feiten. De rechters besloten dat L. vast blijft zitten. Op 22 februari wordt de zaak vervolgd.

Jongen jarenlang mis bruikt door pleegbroer: ‘Ik verwachtte niet dat het zoveel schade zou opleveren’

Barbie Samantha de Jong laat zien wat ze onder de zonnebank aan heeft… niets dus!