in

Mama was doodsbang toen haar 10 maanden oude zoon kronkelde van de pijn. Dan ziet ze DIT op hem kruipen en haast zich naar het ziekenhuis.

Elke plaats waar je ook gaat wonen, heeft zo z’n gevaren. Als het het klimaat niet is, zijn het slangen, spinnen en insecten die je met een pijnlijke beet in het ziekenhuis kunnen doen belanden.

Arizona in Amerika is niet anders en een van z’n creaturen kan je een pijnlijke steek bezorgen. Van de 40 soorten schorpioenen die er leven, is de schorsschorpioen een van de gevaarlijkste. Deze akelige wezens kunnen goed klimmen en dat is vaak wanneer mens en schorpioen elkaar ontmoeten. Deze schorpioenen klimmen in het bed van nietsvermoedende mensen of kruipen in schoenen, op zoek naar insecten om te eten.

Kelsie Lewis uit Buckeye in Arizona wil dat mensen zich bewust zijn van deze schorpioenen en hun pijnlijke beet. Ze begon met haar bewustwordingscampagne nadat haar zoon met een beet van een schorsschorpioen in het ziekenhuis belandde.

Lees ook  Pasgeborene overlijdt tragisch nadat dokters 30 minuten ruzie staan te maken in de operatiezaal.

Ze merkte dat haar 10 maanden oude zoon zich erg ongewoon begon te gedragen. De baby was duidelijk overstuur en Kelsie ontdekte algauw waarom.

Ze zag dat er een schorpioen op hem kroop, en uit nadere inspectie bleek dat haar zoon Jericho twee keer gestoken was, een keer in zijn arm en een keer in zijn dij. Hij kreeg een zware allergische reactie van het gif. Hij had moeite om te ademen en zijn gezicht werd vuurrood.

Het gif van de schorsschorpioen is neurotoxisch en verspreidt zich razendsnel in een klein lichaampje als dat van Jericho.

De familie kende het gevaar van het gif en belden meteen de hulpdiensten. In het ziekenhuis kreeg hij twee antidosissen toegediend om de allergische reactie te stoppen. De oma van Jericho filmde de reactie toen het gif zijn lichaam begon aan te vallen. “Er is niets dat je kunt doen om hem te troosten op dat moment. Het is gewoon afwachten”, zei Kelsie.

Lees ook  Yolanthe riskeert ‘strafblad en fikse boete’.

Drie dagen na deze nachtmerrie was Jericho weer helemaal de oude. De beet van een schorpioen is zelden dodelijk, maar voor kinderen en bejaarden is dat anders. De Mayo Clinic adviseert om ingeval van een schorpioenenbeet altijd medische hulp te zoeken.

Heb jij ervaring met schorpioenenbeten? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

De 4 kinderen zijn bang van hun moeder. Als volwassenen hebben ze haar slechts één ding te zeggen.

Vrouw ziet koffer op het voetpad. Maar als ze erin kijkt? Lieve hemel!