in

Mama van 2 autistische zonen krijgt te horen dat ze ‘rare jongens’ bij andere kinderen moet weghouden.

Gemma Ryan uit het Verenigd Koninkrijk woont samen met haar echtgenoot en twee zonen genaamd Edward (6) en William (10).

Haar kinderen zijn beiden autistisch. Daarnaast lijdt Edward aan ADHD en het syndroom van Gilles de la Tourette.

Hun aandoening brengt met zich dat de kinderen bepaalde tics hebben. In het openbaar maken ze wel eens luide geluiden of beginnen oncontroleerbaar met hun armen te zwaaien.

Zoals je wel kunt voorstellen, levert dit vaak ongewilde aandacht op. De moeder getuigt dat haar kinderen vaak lelijke blikken en nare commentaren toegeworpen krijgen.

In augustus 2016 was Gemma met haar zoontjes in een speeltuin. Het was vakantie dus de moeder veronderstelde dat het niet zo chaotisch zou zijn.

Maar wat er die dag gebeurde, zal ze nooit meer vergeten. William en Edward waren vrolijk aan het ravotten toen het gezin plotseling verbaal en fysiek bedreigd werd. Andere ouders konden hun aanwezigheid duidelijk niet waarderen.

Lees ook  Verslaafde moeder deed afstand van Rico op z’n zesde…

Gemma getuigde aan Derbyshire Live: “Een moeder vertelde me dat ik mijn ‘rare’ jongens uit de buurt van haar zoon moest houden en dat ik moest beseffen dat ze daar niet thuishoorden.”

Even later kwam er een man binnen van wie het kind met William begon te spelen. Dat ging even goed, totdat William zijn arm om het kind sloeg.

De vader werd plotseling razend en begon te roepen en te tieren. De boze man zei Gemma dat hij haar zoon de nek zou omwringen als hij zijn kind nog een keertje zou aanraken.

“Ik was compleet overdonderd. Andere personen namen het voor me op en hij begon op de tafels te slaan voordat hij gevraagd werd om te vertrekken.

Mijn benen begaven het. Ik viel snikkend en huilend op de grond en omhelsde mijn kinderen”, zei Gemma over het voorval.

Lees ook  Vrouw met eicellen zo laag dat ‘IVF niet zou werken’ heeft nu 4 kinderen in 11 maanden.

Gemma was zo getraumatiseerd dat ze een jaar lang niet meer naar de speeltuin durfde te gaan.

“William beseft steeds beter dat hij niet is zoals anderen en dat mensen hem anders behandelen, terwijl Edward nog te jong is om het allemaal te begrijpen.”

Nu maakten de ouders er hun missie van om mensen meer bewust te maken van kinderen met autisme.

Ze organiseerden een evenement met de naam Spectrum, met tal van zintuiglijke activiteiten zoals een stille disco.

Er kwamen bijna 1.000 mensen opdagen! In de onderstaande video kunnen we zien hoe William er op Thriller van Michael Jackson danste.

Gemma zei: “In 2018 zou niemand zich nog eenzaam mogen voelen.”

Bekijk de video hieronder en deel dit bericht om meer begrip en respect te vragen voor mensen met een beperking.

Jonge vrouw onder dwang meegenomen door mannen in Rotterdam

Vader met ‘vader van het jaar’ shirt, m*sbruikt kinderen