in

Mama sterft aan “gebroken hart” nadat echtgenoot hun dochtertje heeft verkr*cht en verm*ord

Anna Zubko (27) was op haar werk toen thuis het ondenkbare gebeurde. Haar man Yaroslav Oleinikov (28) had hun zesjarig dochtertje verkr*cht en in koelen bloede omgebracht. Na de gruwelijke feiten zonk de vrouw langzaam weg in een depressie. Zes maanden na de d*od van kleine Veronika stierf de mama aan een “gebroken hart”.

Het was Anna die haar dochtertje aantrof buiten de woning nadat ze terugkeerde van haar werk in een lokale supermarkt. Het kind hing in de buurt aan een hek in Rostov-on-Don, in Rusland. Buren zagen hoe politiewagens met luide sirenes kwamen aangereden op de dag van de m*ord.

Lees ook  7 onverwachte dingen waar je veel mag van eten – zonder bij te komen

Uit de autopsie bleek dat het kleine meisje meerdere keren s*ksueel was m*sbruikt vooraleer ze werd gew*rgd en aan het hek gehangen. Oleinikov werd aangeklaagd wegens verkr*chting en moord.

Het koppel werd door buren omschreven als “teruggetrokken”. Er kwamen amper bezoekers langs. Volgens kennissen van de familie worstelde het echtpaar al langer met relatiemoeilijkheden. Zo moest Anna geregeld klappen incasseren van haar man. Samen hadden ze twee kinderen. Veronika kwam zes jaar geleden ter wereld. Drie jaar later werd hun zoontje Ivan geboren.

Weeshuis
Na het drama verspeelde Anna haar ouderlijke rechten. Ivan werd in een weeshuis geplaatst. Hierna zakte de vrouw langzaam weg in een diepe depressie. Ze had altijd van een gezin gedroomd. Nu had ze niets meer.

Lees ook  ‘Bestel niks als je niet thuis bent!’: Tim krijgt briefje van pissige pakketbezorger

Toen ze een zware verkoudheid had, ging ze niet naar de dokter en behandelde de verkoudheid niet. Ze kreeg vervolgens een longontsteking. Ze was verzwakt en werd steeds zieker. Tegen de tijd dat ze hulp zocht, was het te laat. Zes maanden na de d*od van haar dochtertje stierf ook Anna. Volgens sommigen aan een gebroken hart.

Oleinikov zit in de gevangenis en zal weldra voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij riskeert twintig jaar cel.

“Kankernegerin geen discriminatie”

De kracht van make-up: deze elf vrouwen zien er haast onherkenbaar uit op hun trouwdag