in

Mama in tranen naast het graf van jong zoontje. Dan landt er een “teken” van boven op haar.

Wat gebeurt er als we sterven? Het is een vraag die alle mensen zich wel eens stellen en is wellicht het grootste mysterie van het leven zelf. Mensen hebben hierover al duizenden theorieën geformuleerd, maar niemand kan 100% bewijzen wat er gebeurt na de dood omdat het iets is wat ons verstand te boven gaat. We zijn immers te gebonden aan tijd en ruimte. Op basis van onze religieuze overtuigingen geloven we dat er bepaalde dingen gebeuren en redeneren over de mogelijkheden, maar we weten het nooit zeker tot het zover is.

Wanneer een geliefde overlijdt – zeker wanneer het om een geliefde gaat – neigen we ernaar om rondom ons naar tekenen te zoeken om hun aanwezigheid nog te voelen. Het is een extreem troostende praktijk en helpt bij het rouwproces.

Soms zijn die tekenen veel meer dan toeval en doen ze mensen zich echt afvragen of er toch iets meer is na dit leven. Vorig jaar ervoer Marie Robinson uit Waterlooville in Engeland iets onverklaarbaar toen ze op 1 april 2017 het graf van haar overleden zoontje bezocht.

Lees ook  Jongen (16) doodgestoken in Alphen aan den Rijn, verdachte (18) gepakt

Drie jaar daarvoor overleed de zoon van Marie genaamd Jack aan een hersentumor. Hij was amper vier jaar oud. Het rouwproces was lang en moeilijk voor de hele familie, vooral ook voor zijn tweelingbroer Liam.

Vorig jaar bezocht Robinson het graf op de verjaardag van zijn overlijden. Ze herinnert zich nog dat ze eerst even in de auto bleef zitten en hardop zei: “Jack, geef mama alsjeblieft een teken.”

Toen ze naast het graf op de grond zat, had Robinson het emotioneel erg moeilijk met het overlijden van haar jonge zoon. Maar dan gebeurde er iets wonderbaarlijk: een klein roodborstje kwam aangevlogen en landde op haar.

Lees ook  Herman en Fleur uit Boer zoekt Vrouw gaan samenwonen

Naast de gelijkenissen met de naam (Robin is Engels voor roodborstje) hebben roodborstjes een speciale betekenis voor de familie Robinson, in het bijzonder dan voor de tweelingjongens. “Telkens wanneer we op stap gingen, zouden Jack en Liam op zoek gaan naar roodborstjes. Het is dus iets wat we altijd met hen associëren. Het was gewoon adembenemend”, zei een ontroerde moeder.

Ze kon het moment op camera vastleggen en postte het op Facebook met de omschrijving: “Kan niet geloven wat er zopas gebeurde. Ik kwam mijn prachtige jongen Jack bezoeken – zat gewoon op de grond naast hem en dan gebeurde dit. Ja, het roerde me tot tranen toe. Ik beschouw het als een teken van Jack.”

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ IN MIRAKELS GELOOFT!

Nikki verloor 206 kg in 2 jaar tijd – bekijk nu hoe ze zich aan de wereld presenteert

Hondje omhelst beste vriendje ogenblikken voordat ze ingeslapen zouden worden