in

Makkelijk en knap: maak van je oude tandenborstel een juweel!

Tandenborstels maken deel uit van het leven van elke dag. Het is een van de eerste dingen die we inpakken als we op reis gaan. Maar wist je ook dat je er in een handomdraai een fraai juweel van kan maken?

Je kan van je oude tandenborstels armbanden maken die er hip en fleurig uitzien. Als je ziet hoe leuk deze dingen om je arm zitten, zal je nooit nog tandenborstels in de vuilbak gooien. En je vrienden en vriendinnen zullen zeker willen weten waar je dat coole accessoir hebt gekocht.

Je hebt nodig:

  • een oude tandenborstel
  • een tang
  • een pot met kokend water
  • een barbecuetang
  • een handdoek

Zo doe je het:

Je kan natuurlijk een nieuwe tandenborstel kopen maar je hebt vast al een oude in je badkamer staan. De armband ziet er het beste uit als je een transparante tandenborstel gebruikt. Eerst moet je de borstelhaartjes verwijderen. Gebruik daarvoor een tang en trek de haartjes uit de borstelkop door ze heen en weer te bewegen tot ze los komen.

Lees ook  Ik drink al een maand lang 2x per dag dit drankje en mijn kilo’s vliegen eraf! Dit moet je absoluut proberen!

Verwarm het water in de pot tot het kookt. Dompel de borstel onder in het water. Vis na 10 seconden de borstel weer uit het water.

Pak het hete handvat van de tandenborstel vast met een handdoek en buig het tot het een ovale vorm heeft. Als de borstel niet verder wil plooien, leg je hem even terug in het kokende water. Let erop dat je de borstel zo plooit dat je er later makkelijk met je hand door kan.

Lees ook  Mishandelde pup is doodsbang voor mensen. Dan strekt een vrouw haar hand uit en begint hij weer te begrijpen wat liefde is

Voor een extra effect kan je de borstel eerst een paar keer om zijn as draaien. Daarna plooi je hem in de ovale vorm zoals eerder beschreven. Zo verkrijg je een spiraalvormige armband.

Zo zien de afgewerkte armbanden eruit. Lijkt je dit wat? Probeer het eens zelf, het is zo gemakkelijk.

En hier heb je nog een video die je alles stap voor stap uitlegt.

Zo eenvoudig is het om een kleurrijke, hippe armband te maken. Niemand zal zich kunnen voorstellen hoe je dat gemaakt hebt en wat je ervoor hebt gebruikt. Ze lijken wel recht uit een trendy winkel te komen! Zo zie je maar dat afval het soms nog tot juweel kan schoppen!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Nooit meer problemen met haaruitval, slapeloosheid of broze nagels!

Australische vrouw redt een spin ter grootte van een hond! Dan besluit ze het beest als huisdier te houden.