in

Maak kennis met Grace: een 7-jarige met syndroom van Down die een succesvolle modellencarrière heeft

Het leven voor de ouders van kinderen met een handicap is zeker niet altijd gemakkelijk. Downsyndroom komt voor bij ongeveer 1 op elke 700 baby’s. Grace Isabella Wharton, uit Cheshire, was toevallig een van hen.

Maar het was geen gemakkelijke ontdekking voor haar ouders, Cheryl en John Wharton. Toen ze zich realiseerden dat hun dochter anders werd geboren, bekende Cheryl dat ze de eerste 24 uur huilde.

‘Er is zoveel negativiteit rondom het syndroom van Down,’ legde Cheryl uit. Hun dochter bleek echter een zegen te zijn en een succesvol model op haar 7-jarige leeftijd.

Ondanks haar uitdagingen is Grace nu al een inspiratie voor jonge meisjes in alle vormen. Ze is al een succesvol model!

Het begon allemaal met een gelukkige kans, toen haar moeder haar meenam naar een modellenshoot voor mensen met een handicap.

Cheryl en John waren vastbesloten alles te doen wat ze konden om hun dochter te helpen een levendig, gelukkig leven te leiden.

En tijdens haar eerste professionele fotoshoot verbaasde Grace iedereen! Voor alle betrokkenen was het glashelder: Grace had haar roeping gevonden.

Sinds haar geboorte is Grace altijd een vrolijk, zelfverzekerd en actief meisje geweest, ondanks het syndroom van Down.

“Grace werd vervolgens binnen zeer korte tijd aangemeld. Disney toonde interesse in haar en sindsdien heeft ze gewerkt met hen, CBeebies en de BBC. Ze heeft het erg druk gehad, ‘vertelde Cheryl aan Daily Mail.

Lees ook  Amerikaanse vrouw komt om bij 'gender reveal party'

Grace werkt nu voor Zebedee Management, een bedrijf dat meer dan 300 modellen met een handicap vertegenwoordigt.

Het bedrijf heeft een zeer belangrijke boodschap voor de wereld en hoopt het stigma dat gepaard gaat met handicaps te verwijderen.

Ik denk dat het goed is dat meer bedrijven zijn begonnen met de juiste vertegenwoordiging voor groepen die ooit waren weggelaten uit advertentiecampagnes, waaronder de Downsyndroom-gemeenschap!

Soms biedt onze wereld en maatschappij deze mensen zeer beperkte opties voor zelfrealisatie.

Grace, die al haar succesvolle modellencarrière nastreeft, is één van de mensen die dat kan veranderen!

Het schoolmeisje speelde ook een hoofdrol in een diversiteitscampagne genaamd ‘Behind the Scars’ en heeft volgens Daily Mail meer dan 1.000 volgers verzameld op Instagram.

Met haar levendige glimlach en zelfverzekerde persoonlijkheid is Grace een perfecte pionier om de weg vrij te maken voor anderen.

Een diagnose van het syndroom van Down komt meestal met een aantal volgende gezondheidsproblemen:

gehoor- en zichtproblemen, aangeboren hartafwijkingen bij de geboorte of de hartziekten in de toekomst.

Grace heeft nog steeds wat problemen met praten, vanwege de lage spierspanning waardoor het moeilijk is om de juiste geluiden te vormen om woorden te maken.

‘Grace heeft veel meegemaakt sinds haar geboorte. Ze heeft een aantal grote operaties ondergaan, maar ze is nooit echt ziek geweest ‘, zei haar moeder.

Hoewel Grace het erg leuk vindt om als model te werken, zijn er andere belangrijke dingen in de wereld voor deze nieuwsgierige 7-jarige.

Lees ook  Yolanthe: ’Ik geloof nog in de liefde’

Grace is bijvoorbeeld behoorlijk succesvol geweest op school en is een van de populairste kinderen in haar klas.

En de lerares van Grace, Charlotte Williams, erkende haar potentieel en vermogen om meteen te leren. Charlotte zei: ‘Ik heb veel geluk omdat ik Grace nu twee jaar in mijn klas heb.

Haar moeder hoopt dat het verhaal van Grace het bewustzijn kan vergroten voor andere families die getroffen zijn door het syndroom van Down.

Het goede is dat de samenleving nu veel verandert – ten goede. Hopelijk veranderen mensen zoals Grace de perspectieven van mensen.

“Het is heel belangrijk voor ons om de boodschap over te brengen dat ze slechts een klein meisje is dat toevallig het syndroom van Down heeft. Het maakt niet uit, ze is een pittig klein meisje en zal altijd onze dochter blijven ”, zei Cheryl.

Grace is gewoon te schattig! Het maakt me blij om te weten dat ze modelleert en een mooi leven leidt.

Ik heb nog nooit iemand ontmoet met het syndroom van Down die niet altijd glimlachte en gelukkig was. God gaf haar gewoon veel extra’s …

Een extra chromosoom, extra mooie persoonlijkheid, extra gemakkelijke houding, extra uniekheid!

Als je akkoord gaat, deel dit verhaal dan op Facebook met al je vrienden en familie!

Aanstaande bruid praat niet meer met verloofde nadat hij bruiloftsgeld gebruikte voor operatie van hond

Tequila drinken helpt met afvallen, laat nieuw wetenschappelijk onderzoek zien