in

Maag van meisje blijft groeien – artsen vrezen dat ze niet zal overleven, dan neemt vader cruciale beslissing

Het is als ouder zijnde een van de grootste angsten: jouw kind met een ongeneeslijke ziekte. We willen natuurlijk alles doen om onze kinderen te beschermen. Maar helaas gebeuren er soms dingen die we zelf niet in de hand hebben.

Toen Nathaniel, de eerstgeborene van Karen Rodas en Paul Rybkin, op deze wereld kwam, leefde hij slechts 36 uur. Hij werd geboren met de zeldzame aandoening: polycysteuze nierziekte. Hierbij groeien cysten in de nieren die de normale nierfunctie kunnen vernietigen.

In 2013 beviel Karen van hun tweede kind, Maddy, die helaas dezelfde zeldzame erfelijke ziekte had. Maar na twee lange jaren vechten tegen de ziekte, werd het meisje eindelijk gered – dankzij haar vader!

Maddy’s zeldzame ziekte zorgde ervoor dat haar maag erg groot werd. Gedurende de eerste 18 maanden van haar leven bracht ze meer tijd in het ziekenhuis door dan thuis, aldus The Sun.

Lees ook  Gaat Michael van der Plas opnieuw voor ’Barbie’?

Ondanks de vele ziekenhuisbezoeken, behandelingen en gigantische buik, deed Mady het naar omstandigheden goed. Echter, op een dag verslechterde haar toestand.

Het meisje had geen energie meer, sliep 18 uur per dag en moest voortdurend kotsen. Artsen waren bang dat Maddy het niet zou redden, als er geen passende nierdonor gevonden werd.

Gelukkig kwam er goed nieuws! Haar vader Paul bleek een match te zijn. Hij zou het leven van zijn dochtertje kunnen redden!

“Toen Paul en Maddy, twee van mijn meest kostbare zielen, onder het mes gingen, was ik een brok zenuwen,” vertelde Karen aan The Sun.

De operatie verliep gelukkig voorspoedig!

“Papa’s nier heeft onze kleine meid gered. Nu heeft ze een tomeloze energie. Haar enorme buik ziet er nu gewoon een beetje rond uit en ze is een gelukkige en gezonde tweejarige,” vertelde de opgeluchte moeder.

Lees ook  Nikki verloor 206 kg in 2 jaar tijd – bekijk nu hoe ze zich aan de wereld presenteert

Paul zelf legt uit dat hij alleen deed wat elke andere ouder in dezelfde situatie zou hebben gedaan.

“Het is een achtbaan geweest – maar elke andere vader zou hebben gedaan wat ik deed toen ik mijn nier aan Maddy schonk. Het hoort bij het leven als ouder,” vertelde hij aan The Sun.

“Nu zijn we dolgelukkig en kunnen we Maddy zien opgroeien als een gelukkig en gezond klein meisje.”

Maddy zal wel een nieuwe niertransplantatie moeten krijgen voordat ze 25 jaar oud wordt, maar voor haar ouders voelt het alsof hun dochter “een heel nieuw leven” heeft gekregen.

Het is geweldig nieuws dat de kleine meid het zo goed doet! Aarzel niet om de kleine Maddy ook het allerbeste voor de toekomst te wensen!

Twee tieners aangehouden voor het spannen van visdraad in Alphen in tunneltje bij Herenhof

Dierenarts onthult: dit ervaren huisdieren minuten voordat ze worden ingeslapen