in

Lugubere vondst in poortje: Kat gewurgd met elastieken snelbinder, mogelijk kattenhater actief

In de Goudse wijk Achterwillens zijn dit weekend twee dode katten gevonden. Bij de dierenambulance denken ze dat daar een kattenhater actief is.

Een passant deed zaterdagavond een lugubere vondst in de poort achter een woning aan de Eerste Poldermeesterhof. Daar was het dier met een elastieken snelbinder gewurgd. Zondagochtend kwam uit dezelfde wijk een melding binnen bij de dierenambulance dat er een dode kat in een doos was gevonden.

Lees ook
Dode zwangere vrouw uit het water gehaald bij de Merwedebrug

Inspectiedienst
,,Die laatste hebben wij wel vervoerd, dat andere dood aangetroffen beest niet. Het komt niet heel vaak voor dat wij katten meenemen die moedwillig om het leven zijn gebracht. Maar in dergelijke gevallen maken wij er wel altijd melding van bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Zij stellen dan vaak een onderzoek in”, vertelt Leon van Es van de Goudse dierenambulance.

Lees ook
Kind ernstig gewond na val met elektrische step

Die vervoert wel vaker dode katten, maar volgens Van Es gaat het dan meestal om doodgereden dieren. Bij de dierenambulance vermoeden ze nu dat in Achterwillens iemand moedwillig katten doodt. ,,Zoiets komt helaas vaker voor.”

Neem op proef
Ook in Boskoop werden eerder dit jaar enkele dode katten gevonden. Deze waren vermoedelijk eerst mishandeld en daarna in de Gouwe gedumpt.

Jessica werd bespuugd om rode haar – hoe ze er vandaag de dag uitziet doet pesters baden in het zweet

Moeder Patricia laat dochter 8 misbruiken door haar vriend