in

Lotte werd uitgelachen op het strand omwille van haar stomazakje – nu wordt ze op het internet geprezen voor haar moed

Een jaar geleden, werd de 25-jarige Lotte Grønbekk Elli gedwongen om met een stomazakje te leven.

Voor de eerste keer sindsdien, heeft ze de moed verzameld om naar het strand te gaan en in bikini te liggen, en haar stomazakje volledig bloot te leggen.

Maar jammer genoeg werd het snel duidelijk dat sommige andere strandgangers zich er niet echt comfortabel bij voelden.

Lotte ging naar het strand met haar familie in het Noorse stadje Hønefoss.

Het was de eerste keer dat ze durfde opdagen in een bikini sinds dat ze haar stomazakje kreeg het jaar voordien.

“Ik besliste om eindelijk nog eens een bikini te dragen sinds ik stoma had. Ik verloor gewicht en voelde me zo blij, dus wilde ik een bikini dragen,” schrijft Lotte op haar blog.

Maar eenmaal op het strand aangekomen, kreeg ze onmiddellijk veroordelende blikken toegeworpen van anderen. Toen Lotte lag te zonnen op het strand en aan het genieten was van de mooie zomerdag, werd ze benaderd door een onbekende vrouw die haar vroeg om kleren aan te trekken.

Lees ook  Marco Borsato openhartig over affaire: ‘Roem, vrouwen en geld kan een giftige cocktail zijn’

“Het is walgelijk dat andere mensen moeten staren naar je stoelgang,” vertelde de vrouw haar. Dat vertelde Lotte aan RB.

Lotte begon zich ongemakkelijk te voelen en kon niet geloven dat mensen zo onverdraagzaam konden zijn over iemand met stoma. Tezelfdertijd wist ze dat vele mensen niet op de hoogte zijn over stomapatiënten. Daarom startte ze haar eigen blog, waar ze haar ervaringen op deelt. Haar hoop is om besef te verspreiden over een onderwerp dat soms als taboe wordt aanzien.

“Het is waarschijnlijk door onwetendheid. Het komt niet vaak voor bij jonge mensen, en al zeker niet om het te onthullen,” vertelt hoofdarts Thomas Hegglund aan RB. “Maar het is belangrijk om op te staan en de taboes te doorbreken.”

Lees ook  Deze man solliciteert ruim 400 keer, maar pas na DEZE leugen op zijn cv wordt hij uitgenodigd…

“Ik denk dat veel mensen gewoon nieuwsgierig zijn erover. Het is dus leuk wanneer mensen durven opstaan en te tonen wat het is om hiermee te leven. Dat is wat ik probeer te realiseren,” voegt Lotte nog toe.

Na het delen van haar verhaal aan het publiek, zegt Lotte dat ze tonnen bemoedigende brieven en positieve reacties ontvangen heeft.

Het is nooit OK om iemand te pesten of te veroordelen op basis van hun uiterlijk – en al zeker niet wanneer het om een medische aandoening gaat! Ik ben zo blij dat Lotte voor haar zelf durft op te komen, en haar persoonlijke ervaringen deelt over dit onderwerp.

Nu is het aan ons om dit verhaal te verspreiden! Deel dus zeker dit artikel!

Moeder is in shock na auto-ongeluk – toen ik hoorde waarom, werd ik heel kwaad

Vader voelt iets in het water, ziet een voet en haalt het lichaam van een 4-jarige uit het water