in

Loslopende honden bijten zwaan dood in park en eigenaar grijpt niet in

De natuur kan soms flink wreed zijn. Dat ondervond ook zwanenliefhebber Hettie Bronk afgelopen weekend. Zij zag hoe een zwaan kwam te overlijden nadat twee loslopende honden het dier flink toetakelden.

Twee mannen filmden hoe de zwaan werd aangevallen en spraken de eigenaar aan op het gedrag van haar viervoeters. Zij greep niet in, maar gaf aan dat dit ‘nou eenmaal de natuur is’.

LEES OOK!
Dit is Oreo Cloud, een schattige puppy die uiteindelijk een enorme hond van 40 kilo zal worden

Niet meer te redden
Vervolgens kwamen de mannen Hettie tegen, die de zwanen al jaren volgt. Toen zij aankwam, leefde de zwaan nog. “Ik haalde hem uit het water en probeerde hem te redden door de bloeding te stelpen. Maar het gat was te groot. De zwaan stierf in m’n armen”, laat ze aan het AD weten.

Nooit meer
Op haar Facebookpagina deelt ze heftige beelden van de toegetakelde zwaan. “Mijn hart is gebroken. Een zeer geliefde zwaan, die ik volg vanaf het moment dat hij uit het ei kroop zes jaar geleden, werd vanmorgen door twee honden verscheurd”, schrijft ze. Vervolgens vraagt ze om betere bescherming voor vogels in natuurgebieden. “Hoe vaak heb ik al niet geschreven dat loslopende honden en watervogels niet samen gaan? Laat dit nooit weer gebeuren.”

LEES OOK!
Dit is Oreo Cloud, een schattige puppy die uiteindelijk een enorme hond van 40 kilo zal worden

Man wordt na 21 jaar vrijgelaten en valt meteen tenger, doof vrouwtje (66) aan.

Trijntje Oosterhuis viert jubileum met Michael Jackson-liedjes