in

Lisa (25) doodgestoken: ’Hier konden we op wachten’

Het was wachten op iets ergs. Dat zeggen buurtbewoners van de 25-jarige Lisa die vannacht in haar woning in Vlaardingen werd neergestoken en later overleed.

,,Hier konden we op wachten. De tekenen aan de wand waren er. Er waren daar veel problemen. Er werd in drugs gedeald en er was regelmatig ruzie.

Wij als buurtbewoners hebben het meermalen bij de woningbouwvereniging aangekaart en de politie is ook meermalen gebeld. Zo jammer dit, dit gun je niemand”, vertelt een van de omwonenden.

In de flatwoning op de derde verdieping aan de Van ’t Hoffstraat in Vlaardingen ging het vannacht compleet mis. ,,Er was een hoop kabaal.

Ik hoorde een deur dichtknallen en iemand van de trap afrennen. Een tijdje later zag ik politie, ambulance en een hoogwerker van de brandweer. Toen wist ik dat het goed mis was”, vertelt een buur.

Volgens de bewoner is de verdachte, die door de politie uiteindelijk in een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat in Vlaardingen werd aangehouden, de vriend van de vrouw. Het gaat om de 28-jarige Glenn. Bij zijn arrestatie moesten agenten de man taseren.

Hoogwerker
De politie vond in de woning de zwaargewonde Lisa. Twee andere vrouwen waren al eerste hulp aan het verlenen. Agenten en ambulancemedewerkers namen dat over.

Lees ook  Zien: prachtig gebaar van André Hazes voor familie Monique

Met een hoogwerker werd het slachtoffer uit het huis getakeld. Met spoed werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Medische hulp mocht echter niet meer baten.

,,Ze woonde daar officieel alleen, maar hij was er altijd. Er waren veel problemen, onder meer met drugs. Hij was vaak de weg kwijt.

Zo zat hij in een onderbroek en met sokken op een scootmobiel met een flesje bier in zijn handen. Vervolgens ging hij rondjes rijden.”

Volgens een andere omwonende is de politie nog in zijn flat wezen kijken in de zoektocht naar de verdachte. ,,Ze zijn mijn hele woning doorgegaan met een hond.

Ze hebben hem natuurlijk hier niet gevonden.” Ook de man weet dat er bij de portiek waar het drama zich afspeelde veel problemen rond harddrugs afspeelde. ,,Er werd daar gedeald.”

Waarschuwingen
Meermalen is er door de bewoners geklaagd bij de woningcorporatie Waterweg Wonen! ,,We hebben al een poos overlast. Ons woongenot was echt verstierd.

Er werd in drugs gedeald en ze hadden regelmatig ruzie. Wij wilden een oplossing. De woningbouwvereniging zou ook al meerdere waarschuwingen hebben uitgedeeld aan de vrouw.” Waterweg Wonen! kan niet ingaan op de zaak.

Lees ook  Na het lezen van dit artikel zal je nooit meer een bananenschil weggooien – de reden is briljant!

,,We mogen er niets over zeggen. Wij zijn wel toen we hoorden van het incident meteen ter plaatse geweest om met de omwonenden in gesprek te gaan”, aldus een woordvoerster.

Ook de politie werd meermalen door de buurtbewoners gebeld. ,,Als er weer wat was, belden we de politie. Die kwamen niet altijd omdat het bijvoorbeeld te druk was.

We kunnen niet meer op een hand tellen hoe vaak de politie en de woningbouw zijn ingeschakeld.” De politie kan er niet op ingaan zolang het onderzoek in volle gang is. Wel zegt de politie uit te gaan van een motief in de relationele sfeer.

Shock
De bewoners zijn in shock. ,,Lisa is een jonge vrouw die in de bloei van haar leven is omgebracht. Ze laat een zoontje achter. Die woont overigens bij haar moeder.” De schrik zit er behoorlijk in.

,,Zo’n 1,5 week geleden was er een explosie in de Van der Waalsstraat waarbij de man eerst zijn vrouw om het leven bracht en daarna zichzelf. En dan nu dit. Waar gaat het heen”, zegt een stel op de fiets.

Bedrogen echtgenoot knipt penis af en slaat ermee op de vlucht

Zusjes verloren ouders en broer: We laten ons leven niet verpesten