in

Lisa (21) weegt 248 kilo: ‘Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola’

Ze is pas 21, weegt 248 kilo en krijgt dagelijks 7500 calorieën binnen. Lisa is een feedee, ofwel: iemand die graag aankomt voor haar vriend. “Mijn lunch bestaat uit 2 borden friet, met daarbij 6 gefrituurde snacks. En een hele fles cola.”

Terwijl de meeste meiden rond hun twintigste streng op hun figuur letten, eet Lisa (21) waar en wanneer ze wil.

Inmiddels heeft ze flink overgewicht en daar is ze meer dan tevreden over. Dat is echter niet altijd zo geweest.

“Eigenlijk heb ik altijd al overgewicht gehad. Toen ik ongeveer 11 jaar was, woog ik al rond de 100 kilo. Niet omdat ik zo extreem veel at, maar ook omdat ik aanleg heb om dik te worden. Overgewicht komt veel voor in mijn familie.”

Gepest
Vergeleken met haar klasgenootjes was Lisa veel dikker. “Hierom ben ik bijna mijn hele schooltijd gepest. Ze scholden me uit voor ‘varken’ of ‘dikzak’, ik werd geknepen en uitgelachen en ze gooiden snoep naar me. Pas toen ik mijn vriend leerde kennen, begon ik mijn figuur mooi te vinden.

Ik was toen 16. Ik leerde hem kennen op een verjaardag. Na deze verjaardag zocht hij contact met me en gaf hij steeds complimentjes over mijn figuur.

In het begin kon ik hem moeilijk geloven; ik was immers ‘het varken’ en ‘de dikzak’. Ik dacht dat hij maar wat grapte, maar toen hij vertelde dat hij op vollere vrouwen viel, volgden al snel de eerste dates.

Hij bleef complimentjes geven en leerde mij positiever naar mijzelf te kijken. ‘Wat ben je mooi’, zei hij dan. Tegenwoordig krijg ik een fijn gevoel als ik in de spiegel kijk. Om nu te zeggen dat ik mezelf prachtig vind, nee, maar ik voel me nu veel beter dan toen ik dunner was.”

Meer en meer eten
Inmiddels woont Lisa drie jaar samen met haar vriend. Tijdens het samenwonen is ze veel aangekomen. “Het extra eten ging in het begin onbewust.

Lees ook
Vrouw moet 720 euro aftikken na uurtje parkeren

Mijn vriend kan erg lekker koken en maakte geregeld grotere maaltijden voor mij klaar. Mijn liefde voor eten groeide met de dag.

Al snel merkte ik dat de kilo’s eraan vlogen en dat ik dus wat maatjes groter nodig had. Mijn vriend had dit door en gaf mij continu complimentjes dat ik er beter uitzag met wat ‘extra’.

Zo ging dat even door, totdat hij vertelde dat hij het prachtig zou vinden als ik nóg meer zou aankomen. Dit leek mij erg leuk en spannend en ik wilde dit daarom graag voor hem doen.”

Gedwongen om te eten wordt Lisa niet. “Vaak word ik wel getriggerd om te eten. Dan biedt hij me wat aan of zegt: ‘Schat, heb je zin in wat lekkers?’, terwijl hij over mijn buik aait.

Meestal loopt hij dan naar de keuken om lekkere dingen te halen en voert hij me. Wat voor gevoel ik dan krijg?

Een fijn gevoel! Als hij mij aankijkt tijdens het eten geeft hij soms complimentjes, maar alleen zijn blik al vind ik geweldig op zo’n moment.”

Toch is het niet zo dat Lisa het alleen doet voor haar vriend. “Ik eet waar en wanneer ik wil. Vaak is dit dan ook gewoon uit mezelf.

Bovendien denken veel mensen dat wij continu bezig zijn met het feit dat ik moet aankomen, maar eigenlijk vind ik het gewoon heel erg lekker om te eten.”

7500 calorieën per dag
Vrouwen hebben gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig. Lisa krijgt er dagelijks zo’n 7500 binnen, waarvan de meeste in de avond.

“In de ochtend eet ik zes à zeven boterhammen met kaas of worst. Een uur later eet ik bij de koffie een pak koekjes plus één of twee chocoladerepen.

In de middag eet ik graag gefrituurd eten. Het komt dan ook geregeld voor dat ik twee borden friet, met daarbij vijf à zes gefrituurde snacks eet. Dit met een hele fles cola.

Vervolgens begin ik aan mijn ‘tussendoortjes’. Deze bestaan meestal uit chips en donuts. In de avond eet ik ongeveer drie borden aardappelen, groente en vlees en daarnaast nog een pizza of kapsalon en af en toe zet ik nog een keer de frituurpan aan.

Lees ook
Zonnebankverslaafde laat schokkende beelden zien…

Na het avondeten, meestal tijdens het tv-kijken, begin ik met snoepen: chips, nootjes, ijs, koek, chocolade… alles vind ik dan lekker!

Aangezien ik niet met een lege maag in slaap kom, eet ik voor het slapengaan nog een kapsalon of een broodje kebab.”

“Het meeste dat ik ooit op een dag heb gegeten is ongeveer 10.000 calorieën. Ik had toen een enorme eetbui.

Deze eetbui bestond toen onder andere uit mijn ‘normale’ eetpatroon plus een hele taart, een pak donuts en chocoladerepen.” De familie van Lisa is tevreden met de levenswijze van Lisa.

Ze zijn gelukkig, zolang Lisa dat zelf ook is. “Mijn familie? Die heeft hier niks op tegen. In mijn familie komt veel overgewicht voor, dus ze zeggen weinig over mijn overgewicht.

Mijn familie weet dat mijn vriend van vollere dames houdt en zien mij genieten. Dat vinden ze het allerbelangrijkst.”

Gezondheidsproblemen
Door Lisa’s overgewicht, kan ze sommige dingen niet meer. “Mijn schoenen dichtmaken kan ik niet. Ook heb ik geen baan meer. Een tijd geleden werkte ik in een cafetaria, maar ik kon niet meer hele dagen staan.

Voor de rest kan ik mij prima verplaatsen. Door middel van een aantal hulpmiddelen, zoals mijn scootmobiel, kan ik langere afstanden afleggen.

Mijn seksleven geef ik een dikke 8,5. Bovenop kan ik niet; dat is gewoon te zwaar, maar voor de rest is s*ks geen probleem. Ik denk zelfs dat het fijner is, aangezien alles veel gevoeliger is geworden.”

Ondanks een aantal belemmeringen, maakt Lisa zich geen zorgen over haar gezondheid. “Dun of dik, iedereen kan gezondheidsproblemen krijgen. Mijn vriend denkt hier overigens precies hetzelfde over.

Wij zijn van mening dat iedereen een keer doodgaat, dus dat je moet genieten, nu het nog kan.” Hoe ze haar toekomst ziet? “Vooral rooskleurig!

We hebben sinds kort een nieuw huisje en daar ga ik met mijn vriend lekker van genieten en samen oud worden. En wie weet komen er in de toekomst nog wel wat kilootjes bij.”

Sarah 23 heeft een vriendje van 14 jaar

Moeder laat eigen dochter ver krachten: “Maar je was wel al zestien”