in

Blinde hond gaat nergens naartoe zonder zijn beste vriend om hem te begeleiden

Niemand is perfect. Het geweldige aan vrienden is dat ze onze fouten en zwakke punten zien, en toch altijd aan onze zijde blijven. Ook onze geliefde honden hebben soms uitdagingen en problemen die alleen een goede vriend kan begrijpen.

Volgens World of Angus blog kunnen honden vriendjes maken ongeacht het ras, omvang, leeftijd of geslacht – geen van deze factoren staan een vriendschap in de weg.

Twee toegewijde honden besloten dat samen door het leven gaan gewoon de beste optie is. Stevie is een blinde shar-pei hond en Jimmy een bejaarde chihuahua.

Jimmy is vijf jaar ouder dan Stevie en een beetje kleiner. Maar niettemin zorgt hij bijna elke seconde voor zijn grotere, kleine broertje.

Neda Rosa, vrijwilligster bij California Shar-Pei Rescue, sprak onlangs met The Dodo over dit dynamische duo. “Jimmy likt altijd de oogjes van Stevie, en hij zorgt altijd voor hem en wil niet wijken van zijn zijde”, zei ze.

Lees ook  9-jarige verkoopt z’n favoriete skateboard om een zieke straathond naar de dierenarts te kunnen brengen.

Beide honden werden onlangs gered van de straat in California. Ze werden overgebracht naar een asiel in San Jacinto, maar niemand kwam hen opeisen.

Kort daarna stootte California Shar-Pei Rescue op een foto van het duo. Het lijkt erop dat de honden ergens samenwoonden in een thuis, maar dat weet niemand echt zeker.

“We zijn een asiel gespecialiseerd in een bepaald ras, dus we redden alleen shar-peis”, vertelde Rosa aan The Dodo. “Maar toen we zagen wat voor ’n sterke band de honden hadden, wisten we dat er geen sprake van kon zijn om zijn kleine vriend achter te laten.”

Lees ook  Wil je tekenbeten vermijden in de zomer? Hier is een simpele truc die iedereen kan helpen

Zo kwamen Steve en Jimmy in het gespecialiseerde asiel terecht. Daar zullen ze blijven totdat een zorgzame familie een plekje vindt in hun hart om hen mee naar huis te nemen.

De potentiële adoptieouders moeten wel met een aantal uitdagingen rekening houden. Naast zijn visuele handicap lijdt Stevie af en toe ook aan beroertes – maar dat kan met medicatie onder controle gehouden worden.

Rosa zei: “In ons 30-jarig bestaan hebben we nog nooit zo’n band gezien.” Ze legt uit dat de toegewijde Jimmy virtueel vastplakt aan Stevie. “Hij verzorgt hem constant, en overlaadt zijn gezicht onophoudelijk met kusjes. En hij wil gewoon bij hem zijn.”

DEEL DIT VERHAAL ALS OOK JIJ DE BAND TUSSEN DEZE HONDEN ZO ONTROEREND VINDT!

Visser klimt op de rug van walvis, wat er dan gebeurt is indrukwekkend!

5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken