in

“Liefste papa, ze noemen me een hoer!”, zegt de 14-jarige huilend. Deze video beweegt miljoenen mensen tot tranen toe.

Grappen en scheldwoorden rollen al snel over de tongen. Maar wat doen ze in werkelijkheid met onze medemensen en onze omgeving? Deze hartverscheurende smeekbede van een meisje aan haar vader kruipt echt onder de huid.

“Lieve papa, ik word geboren als meisje. Doe alsjeblieft alles wat je kunt om te voorkomen dat dat het grootste gevaar in mijn leven is.” Zo eindigt de emotionele video ‘Dear Daddy’ waarmee aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Om dat te benadrukken, maakte de organisatie een emotioneel filmpje. In het filmpje hoor je een meisje praten dat zogenaamd nog niet is geboren. Ze vertelt wat haar waarschijnlijk staat te wachten als meisje en hoe groot de impact is van s*ksistische opmerkingen en schelden.

Lees ook  Van zwangere Roxeanne Hazes mag iedereen meegenieten van haar lichaam

Dit kleine meisje moet ons wakker schudden. Ze zegt tegen haar vader: “Ik word geboren als meisje. Als ik 14 ben, hebben de jongens in mijn klas me een hoer, een trut, een kutwijf en weet ik niet wat genoemd. Gewoon omdat dat grappig is natuurlijk, zo zijn jongens.”  Laten we woorden als “hoer” en dergelijke gewoon uit onze woordenschat schrappen. Want op een dag kan het tegen je eigen dochter gericht zijn.

Lees ook  Man laat drone in een gigantisch, vreemd gat in een meer vliegen. De beelden zijn verbluffend.

De video wordt massaal gedeeld op internet. Sommigen noemen het ‘de video van 2017 ‘.DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!

Moeder en zoon verliefd op elkaar en willen trouwen

Schokkende beelden: Matador om het leven gekomen tijdens stierengevecht!