in

Lichaam vermiste vrouw (34) gevonden in auto bij hotel, waarschijnlijk misdrijf

De vrouw die donderdagavond overleden is gevonden bij De Witte Bergen in Eemnes is een 34-jarige vrouw uit Heerlen. De politie onderzoekt of het gaat om een natuurlijke dood of een misdrijf. ,,We houden rekening met dat laatste.”

Na een telefoontje van een getuige, kwam de politie donderdagavond massaal naar de parkeerplaats van hotel De Witte Bergen. Daar stond in de hoek van de parkeerplaats, buiten het zicht van de camera’s, een witte Volkswagen met daarin een overleden persoon. Het viel omstanders op dat de rechterachterruit kapot was.

Hermetisch afgesloten
Het gebied rondom het voertuig werd na de vondst van het stoffelijk overschot hermetisch afgesloten. Alle hotelgasten die het parkeerterrein verlieten, moesten zich legitimeren en bij sommigen werd zelfs de auto doorzocht.

Lees ook  Eis: 20 maanden cel voor seksueel misbruik op parkeerplaats Duitse discotheek

Het stoffelijk overschot is van een vrouw die al ruim een week vermist wordt. Op sociale media staat in berichten van haar naasten te lezen dat zij sinds 28 september niet meer gezien is. Een van haar familieleden voegde daaraan toe dat ze voor het laatst was gezien op een camping in Voorthuizen.

Arrestatie
Op de Bunschoterstraat in Amersfoort heeft de politie één persoon gearresteerd en het sterke vermoeden bestaat dat deze aanhouding een link heeft met de vondst van de vrouw in Eemnes. ,,Wij kunnen in verband met het onderzoek hier niets over zeggen”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Lees ook  Jongen scheldt boa uit voor 'kankermongool' en krijgt een uitbrander van zijn vader

De politie meldt op zoek te zijn naar getuigen, veel vragen zijn nog onbeantwoord. Hoe lang stond de auto al geparkeerd bij het hotel en is de auto nog ergens anders gezien? ,,Wij zoeken extra informatie en getuigen die iets gehoord of gezien hebben of wellicht beschikken over (dashcam)camerabeelden.”

Apeldoorn rouwt om Thom (13) na val uit uitkijktoren: ‘Verschrikkelijk ongeluk’

Zoektocht naar verdwenen Andre Hazes Jr. gaat door met mogelijke tip