in

Lichaam van Britta Cloetens teruggevonden, bijna 12 jaar na haar verdwijning

Het lichaam van de Vlaamse Britta Cloetens is bijna 12 jaar na haar dood teruggevonden. Dat meldt het Antwerpse parket. In 2015 werd al een man veroordeeld tot 30 jaar celstraf, maar hij heeft de exacte locatie nooit gegeven van de plaats waar hij het lichaam had gedumpt.

De 25-jarige vrouw verdween op 23 april 2011, nadat ze een bezoek had gebracht aan de Hondagarage aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, waar Tijl T. als verkoper aan de slag was. T. bekende later aan de politie dat hij Cloetens om het leven bracht, naar eigen zeggen omdat ze wat geflirt en gekust hadden en hij verder wilde gaan, maar zij hem toen gestopt had.

Lees ook
Man overleden, vrouw en twee kinderen zwaargewond

T. zou het lichaam met de wagen naar de Ardennen hebben gereden en daar ergens aan een verlaten weggetje hebben gedumpt, maar zou zich niet meer herinneren waar precies. Politie en gerecht hielden tal van zoekacties, soms ook met T. erbij, maar tevergeefs. In 2015 werd Tijl T. door een rechtbank veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens doodslag.

Lees ook
Jongetje (6) zakt door het ijs en komt om het leven

Dinant
In december 2022 heeft een jager in een bos in buurt van het Waalse Dinant menselijke restanten gevonden. Het Disaster Victim Identification (DVI) onderzocht de locatie en vond nog bijkomende resten. Op basis van DNA-onderzoek werd vandaag een match gevonden met het DNA-spoor van de vermiste vrouw.

Vrouw (37) rijdt partner omver na ruzie: ‘Dacht dat het een hek was’

Vader (44) krijgt bakken kritiek omdat z’n nieuwe partner (28) de ’tweelingzus’ is van z’n dochter (21)