in

Lichaam in koffers gevonden, man (25) verdacht van moord: ‘De maden kropen uit de koffer’

De 25-jarige man die afgelopen donderdag in zijn woning in Zwijndrecht is aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid van het doden van een man die in koffers in een auto in Dordrecht is gevonden. De koffermoord kwam aan het licht, nadat de verdachte bij zijn arrestatie voor een vechtpartij verklaarde dat hij een andere man van het leven had beroofd.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart in Zwijndrecht, Dordrecht en in een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Daar zouden agenten langs de deur zijn geweest met foto’s van een persoon die in de wijk gezien zou zijn, met koffers in zijn handen, zo meldden buurtbewoners. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man veertien dagen langer blijft vastzitten.

De lugubere zaak kwam aan het licht toen de politie op donderdag 29 juli 2021 op een melding afging van een vechtpartij op een galerij in Zwijndrecht. Daarbij is de 25-jarige man aangehouden. De verdachte verklaarde ter plekke aan agenten dat hij een levensdelict had gepleegd.

Dat was aanleiding voor de politie om direct een groot onderzoek te starten. In een woning aan de galerij werden bloedsporen gevonden en een voorwerp dat mogelijk bij het delict betrokken zou zijn. De politie trof geen slachtoffer aan.

Lees ook  Dode in auto bij hotel Van der Valk is vermiste Sihem Ouazil, vriend opgepakt

Koffers met stoffelijk overschot
Aan de hand van getuigen, camerabeelden en verklaringen van verdachte werd maandagmiddag een auto aangetroffen in de Aalbersestraat in Dordrecht. De Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid onderzoek verricht aan het voertuig en sporen veilig gesteld.

In de auto werden koffers met een stoffelijk overschot gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een 29-jarige man uit Zwijndrecht, de persoon was eerder als vermist opgegeven. Een woordvoerder van het OM wil niet bevestigen dat het aangetroffen lichaam in stukken is gevonden, maar ontkent het ook niet. ,,Je leest ‘koffers’ in het persbericht, meer kan ik niet zeggen, maar trek je conclusies.’’

Volgens een buurtbewoner in Rotterdam lopen er sinds zondag al mannen met witte pakken het huis aan de Zevenkampse Ring in en uit. Ook vandaag lopen politieagenten in en uit en inmiddels staat er een politiekeet voor de woning. ,,En toen stond vanmorgen opeens heel de straat hier vol met die politiekeet en busjes.”

In het huis zou een familie wonen met twee kinderen. Die zouden niet betrokken zijn bij het misdrijf. De recherche heeft een aantal zaken veiliggesteld uit de woning. Er zijn meerdere pakketten ingepakt in bruin karton, uit het huis gehaald en in de politiekeet gezet. Ondertussen zijn de ramen van de woning van buitenaf afgeplakt met tape en zwarte vuilniszakken.

Lees ook  Haaksbergenaar die 'rugwervel van zijn vriendin brak' denkt dat ze snel terugkomt: 'Ik verwacht een belletje'

Maden uit de koffer
Volgens een onderzoeker ter plaatse ‘kropen de maden al uit de koffer’. Hij voorspelt dat er nog zeker enkele dagen onderzoek zal worden gedaan in de Rotterdamse woning. Wat er precies wordt onderzocht, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Wel bevestigt het OM dat het onderzoek verband houdt met het stoffelijk overschot dat in Dordrecht in koffers werd gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een 29-jarige man uit Zwijndrecht, de persoon was eerder als vermist opgegeven.

Burgemeester Hein van der Loo van de gemeente Zwijndrecht sluit vandaag de woning van de verdachte in de Kapitein Horsmanflat omwille van openbare orde en veiligheid. De overige bewoners van de woning verblijven sinds vorige week elders. De woning blijft voorlopig maximaal drie maanden gesloten.

Het onderzoek naar de toedracht loopt nog volop. Gezien het lopende onderzoek worden er niet meer mededelingen gedaan.

Buren schrikken na schoten op huis ouder echtpaar: ‘Dat vrouwtje doet geen vlieg kwaad’

‘Man tikt twee keer op beeldscherm Tesla, waarna er 12.000 euro van zijn rekening wordt gehaald’