in

Lerares van het Jaar liet haar gehandicapte dochter sterven in snikhete auto.

Een moeder die ooit nog tot ‘Lerares van het Jaar’ gekroond werd, liet haar gehandicapte dochter sterven in een snikhete auto. Dat meldt de Britse krant Metro.

Rita Pangalangan (49) zou haar 13-jarige dochter Cristina maandag rond 11 uur achtergelaten hebben in een auto voor haar huis in Walterboro in de Amerikaanse staat South Carolina. Pas in de namiddag besefte ze dat haar kind nog in de auto zat.

Toen de hulpdiensten rond 17 uur ter plaatse kwamen, was het echter al te laat. Een autopsie moet de precieze doodsoorzaak bepalen.

Nieuwszender WCSC meldde dat Pangalangan in 2014 nog werd uitgeroepen als ‘Lerares van het Jaar’.

Lees ook  Paar verwacht om ongeboren baby te adopteren – dan deelt de echtgenoot hartverwarmend nieuws

De vrouw werd per direct geschorst.’

Zowel Pangalangan als haar partner Larry King (41) werden beiden aangeklaagd wegens moord en verblijven in de gevangenis.

Een familievriend genaamd Kristin Hawk verklaarde aan de media dat Pangalangan geen zorgvuldige moeder was. Ze zei:

“Rita was altijd al een beetje nonchalant, maar ik had nooit gedacht dat dit zou kunnen gebeuren. Ze had het kind alleen thuisgelaten om op café te gaan en er had weken geleden al iets moeten gebeuren.”

Maar tijdens de eerste hoorzitting nam een van de andere dochters het voor haar op. De dochter zei: “We staan allemaal achter haar en we houden van haar. Ze was gewoon een goede moeder.”

Lees ook  Na het overlijden van zijn langjarige echtgenote ontdekt deze man in een oud telefoonboek iets ongelofelijks.

Dochter Elizabeth Pangalangan Clyde schreef later een aangrijpend eerbetoon op Facebook. Daarin schreef ze: “Dit zijn de feiten. We verloren een prachtig leven. Onze familie is verwoest. We zullen nooit meer hetzelfde zijn. God is nog altijd groter dan deze tragedie, het komt wel goed. We zullen een nieuw normaal vinden, dit zal ons sterker maken.”

Verder vroeg de dochter nog om niemand de schuld te geven.

Pangalangan en King werden sinds 2000 verschillende keren gearresteerd. King liep 19 jaar geleden een veroordeling op wegens geweldplegingen.

Er bestaat een draagbaar toilet, zodat je kunt poepen waar je maar wil.

Stelletje valt dood tegemoet nadat ze kussend over hek van brug tuimelen.