in

Leraar dwingt 13-jarige met k*nker om alleen in de klas te zitten omdat hij denkt dat het besmettelijk is.

Een leraar aan een basisschool in het zuidoosten van China werd geschorst nadat hij een kind met kanker gediscrimineerd zou hebben.

Zhou Xiaozhou (13) vocht tegen Non-Hodgkin lymfoom, maar werd gedwongen om apart te zitten van zijn klasgenootjes omdat de leraar dacht dat het besmettelijk was. Dat rapporteert de Chinese media.

De jongen veranderde van school naar de Liangcheng basisschool in Fujian om dichter bij zijn ouders te zijn terwijl hij herstelde van zijn chemotherapie.

Volgens Strait News ontdekte zijn vader Zhou Xiongying de discriminatie toen zijn zoon hem uitlegde waarom hij geen examens had afgelegd. De leerling zei dat hij niet aan de examens mocht deelnemen omdat gevreesd werd dat hij zijn ziekte zou “verspreiden” – hoewel het algemene kennis is dat het niet besmettelijk is.

Lees ook  De ouders wilden hun misvormde baby vergiftigen – de verpleegkundige deed vervolgens iets geweldigs!

De vader deed zijn beklag op de Chinese sociale media.

Video’s en foto’s op de sociale media tonen hoe de jongen helemaal alleen achteraan in de klas moest zitten.

Zhou: “Kan je je voorstellen wat er door het hoofd van mijn zoon ging tijdens het 45 minuten durende examen? Hij werd gedwongen om alleen te zitten als een dwaas. Hoe droevig moet hij wel niet geweest zijn?”

Lees ook  De ‘rechte’ achterwerk van Famke Louise zorgt voor ophef

De vader vermeldde nog dat zijn zoon er op school nooit iets van gezegd had omdat hij niet wilde dat zijn familie zich zorgen zou maken.

Zhou kreeg de diagnose vorig jaar, maar na een intense chemotherapie werd hij genezen verklaard. De leraar werd volgens een verklaring van het lokale departement van onderwijs geschorst.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ DIT ZO SCHANDALIG VINDT!

Monteur filmt elke dag een vrouw die langs zijn garage loop, een paar minuten later verandert hij haar leven

Op deze plekken gaan we het vaakst vreemd