in

Leraar die puppy aan vleesetende schildpad voederde, is niet schuldig aan dierenmishandeling …

Robert Crosland wandelde deze week de rechtbank buiten als een vrij man. Een jury sprak de leraar vrij voor dierenmishandeling nadat hij onder de ogen van studenten een puppy aan een vleesetende schildpad gevoederd had. Eerder verklaarde Crosland dat hij dacht dat hij iets goed deed door de zieke puppy uit zijn lijden te verlossen.

Het voorval vond in maart van vorig jaar plaats in de Amerikaanse staat Idaho. Biologieleraar Crosland liet na de schooluren aan enkele studenten die nog aanwezig waren voor een project weten dat zijn dieren in de klas nog gevoederd moesten worden. Hij vroeg of iemand het erg zou vinden als hij een levende puppy aan de dieren zou voederen.

Crosland had het hondje gekregen van zijn zoon Mario, die het op zijn beurt van een boer had gekregen. Het hondje was er slecht aan toe. Het diertje was klein en zwak, en weigerde te eten. Een student getuigde: “Het was echt een heel klein beestje. We mochten het even vasthouden. Het zag er mager en ziek uit.”

  Baby gered nadat ze levend onder vulkanisch as begraven werd.

Hij bood de puppy eerst aan Monty de klaspython aan, maar die wilde het niet opeten. Dus besloot Crosland om het diertje aan Jaws de vleesetende schildpad te voederen.

De leraar legde het hondje in de tank van Jaws, die het naar de bodem trok, verdronk en oppeuzelde. Dat gebeurde onder de ogen van enkele nog aanwezige, nieuwsgierige studenten.

De leraar biologie kreeg tijdens het proces, waar hij terechtstond wegens dierenmishandeling, heel wat steun van vrienden, collega’s, familie en studenten. Verschillende getuigen bevestigden dat het goed geweten was dat Crosland regelmatig levende dieren zoals kuikens en muizen aan zijn dieren voederde.

  Moeder eet lunch met haar schoonzoon, weken later ontdekt ze schokkende foto

Aan de onderzoekers verklaarde Crosland, die zich volgens vrienden en collega’s al jarenlang voor dieren inzet, dat hij altijd geleerd had om dieren niet te laten lijden. “Ik dacht eerlijk gezegd dat ik iets goed deed”, zei hij.

De jury volgde hem daarin en sprak hem vrij. Voor schildpad Jaws liep dit verhaal echter haal anders af. Hij werd in maart in beslag genomen en geëuthanaseerd omdat het om een invasieve soort ging.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!

Bobbi Eden heeft bijna niks aan!

6-jarige jongen in coma nadat vader hem met stofzuiger in elkaar sloeg omdat hij huiswerk niet gemaakt had.