in

Leeuw heeft hele leven op betonnen vloer geslapen, kijk zijn reactie als hij voor het eerst gras ziet

Grote wilde katten horen niet in de dierentuin, en al helemaal niet in kleine kooien met betonnen vloeren.

En daarom is het zo hartverwarmend om te zien dat deze leeuwen een tweede kans in het leven krijgen.

In oktober 2015 werden vijf leeuwen gered uit een failliete dierentuin in Roemenië. Ze waren in 2003 in Italië geboren, maar werden verhuisd voor een reden: als entertainment voor mensen.

Ondanks dat kregen de beesten een kans om vrijheid te proeven, dankzij Four Paws International, een dierenwelzijnsorganisatie die mishandelde dieren helpt.

¨De dierentuin werd gesloten en de leeuwen konden nergens heen,¨ vertelt Iona Dugler, directrice van Wild Animals bij Four Paws.

Gelukkig kreeg de organisatie te horen over de situatie en bevrijdde de dieren van de kleine kooien waar ze zo lang in hadden gewoond.

Lees ook  Sadist (42) bedriegt baasjes en laat hun katjes verscheuren door zijn vechthonden

De jaren in de kooi hadden de leeuwen een slechte conditie gegeven.

“De dierenarts die voor ze zorgde wilde niet opgeven en accepteerde niet dat deze dieren misschien wel ingeslapen moesten worden,¨ zegt Iona Dugler.

Four Paws transporteerde de leeuwen 12,337 km naar hun nieuwe huis in de Lionsrock Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika, waren ze nu duizenden hectare hebben om rond te rennen.

De leeuwen kwamen bij 80 andere katten die reeds gered waren van verschrikkelijke leefomstandigheden over de hele wereld.

Als toevoeging op de ruimte om te rennen hebben de leeuwen ook reguliere medische check-ups en eten voedingsrijk voedsel dat hun een langer, gezond leven moet schenken.

Lees ook  Man verliest zijn levenslange, beste vriend. Dan gaat hij naar het asiel en vertrekt niet alleen …

De video hieronder toont het werk van het team dat nodig was om de leeuwen te verhuizen naar hun nieuwe huis.

Kijk goed als de leeuwen eindelijk gras onder hun poten voelen, en de gezonde lucht van Afrika ruiken, en hun eerste dag onder de hete Zuid-Afrikaanse zon beleven!

Na jaren achter tralies geleefd te hebben in vieze kleine kooien hebben de leeuwen eindelijk de ervaring van hun leven in hun natuurlijke omgeving.

Als je ook genoot van het kijken naar hoe deze leeuwen eindelijk de levens kregen die ze verdienen, deel deze video dan op Facebook!

15-jarige Nickolas raakte gewond in zijn slaap – nu waarschuwt zijn familie anderen over deze dodelijke nieuwe grap

Moeder wil haar kindje gewoon een badje geven – dan wordt ze geconfronteerd met een verschrikkelijke ontdekking