in

Laura die haar man verhuurt, kan de aanvragen niet meer bijhouden: “Zelfs vrouwen van 200 km verderop!”

Een vrouw die haar man begon te verhuren aan andere vrouwen om klusjes te doen voor 45 euro per keer, zegt dat de zaken goed gaan en dat ze al weken volgeboekt zijn. Laura Young, 38, werd destijds geïnspireerd door een podcast waarin werd beschreven hoe een man zijn brood verdiende met het in elkaar zetten van flatpack-meubels voor andere mensen. Daarom plaatste Laura in juni een advertentie op Facebook en de Nextdoor-app met de algemene doe-het-zelf-, schilder-, decoratie-, tegel- en tapijtvaardigheden van haar man James.

Binnen een dag had James zijn eerste klant en de werkweek werd al snel een zesdagenweek van 9 tot 20 uur. Hij heeft nu zoveel werk, dat zijn vrouw zelfs opdrachten moet afwijzen. De klussen omvatten het helpen met het ophangen van een tv of gordijnen tot het verbouwen van een muur, en hij is beschikbaar voor iedereen die hulp nodig heeft, zowel mannen als vrouwen. Terwijl James het werk doet, houdt Laura zich bezig met de sociale media en de website.

Eigen bouwplannen in de koelkast
De onderneming is succesvoller dan het echtpaar zich had kunnen voorstellen. Het koppel heeft voor de kerstperiode een nieuwe dienst toegevoegd: de installatie van feestverlichting, zowel binnen als buiten. Laura zei: “Ik had nooit verwacht dat het zo’n vlucht zou nemen. We zijn pas vier maanden bezig en er kwam zoveel werk binnen dat James zes dagen per week moet werken. We moesten opdrachten weigeren en onze uren verminderen, dus nu werken we van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur.”

Lees ook
Op deze 3 manieren kan je ontdekken of je vriendin een orgasme aan het faken is

“We hebben onze eigen bouwplannen, waar we nog niet eens aan begonnen zijn omdat we het zo druk hebben”, ging ze verder. “We hebben ook al onze eerste klus voor januari binnen.” James moest een tijd geleden zijn job in een magazijn opgeven om samen met Laura fulltime voor hun drie kinderen te zorgen, waarvan er twee autisme hebben. James kreeg vier jaar geleden zelf ook de diagnose autisme en heeft zich wel altijd kunnen concentreren op zaken als bouwen en constructie. Laura zei: “Hij is echt goed in het bouwen van dingen en stoort zich niet aan de instructies. Dus ik dacht dat dit iets zou zijn wat hij zou kunnen doen.”

Aanvragen van 200 km verderop
Ze zei ook nog: “Hij heeft een zeer methodische geest en kan buiten de kaders denken. Hij ziet de dingen anders.” Binnen enkele dagen stak Laura’s mailbox vol met vragen over het werk van haar man. Het echtpaar uit het Engelse Milton Keynes kreeg zelfs aanvragen van mensen die 200 km verderop wonen. Laura zei: “Bij de eerste klant moest James een deurkozijn vervangen en vanaf dat moment kreeg ik alleen maar meer aanvragen. Het ging van gewone flatpack tot zoveel meer, zoals het leggen van een tapijt en het verbouwen van een muur.”

Lees ook
Bruid stuurt overlever van kanker van bruidsfeest omdat ze ‘niemand met een kaal hoofd op de foto wilde’

“We kregen zelfs aanvragen tot in Manchester, waarop we hen vertelden dat het misschien praktischer was om iemand dichterbij te zoeken vanwege de extra kosten, maar natuurlijk zouden we het gedaan hebben!” ging ze verder. Elektrische en loodgietersdiensten doet James niet. Het koppel rekent niet per klus, maar werken per uur tegen een tarief van 45 euro, of een dagtarief van 290 euro. Ze geven ook korting aan mensen die in de zorgsector werken, evenals aan 65-plussers, gehandicapten en mensen met universeel krediet. Laura zei daar nog over: “We weten zelf goed hoe het is om ouders te zijn van kinderen met speciale behoeften en we weten hoe het is om te worstelen voor geld of te moeten sparen.”

Emma is helemaal klaar met mannen, trouwt en sekst met boom Tim

Elizabeth (46) krijgt griezelige plaktattoo niet van gezicht: ‘Ik heb vergaderingen morgen’