in

Lach jij de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder en ben minder gestrest!

Misschien klaagt je baas wel eens omdat jij en je collega zoveel lachen, maar eigenlijk mag hij in zijn handjes knijpen omdat hij goud in handen heeft.

Lachende collega’s zouden namelijk volgens verschillende onderzoeken en theorieën voor meer productie en harder werken zorgen.

Wanneer je zo’n 8 uur per dag met je collega’s doorbrengt, is het natuurlijk wel zo prettig als het ook nog eens acht leuke uren zijn.

Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar zo nu en dan is er zeker tijd voor een lolletje dat stiekem toch wel heel veel gezelligheid op de werkvloer met zich meebrengt.

Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je harder zou werken als je lachen met collega’s belangrijk vindt.

Lees ook
Luke 2 overlijdt in zijn slaap enkele uren voor zijn 3e verjaardag – rust zacht

Lachen werkt stress verminderend
na een aantal uren inspanning is niet zo lekker om na deze drukke periode even te ontspannen. Tijd om grapjes te maken en even je gedachten ergens anders op zetten. Lachen vermindert stress en dat is natuurlijk alleen maar positief voor je baas.

Deadlines
Als jij iemand bent goed kan presteren onder druk, dan zorgt een goede verhouding op de werkvloer ervoor dat jullie met het hele team deadlines makkelijker halen.

Wees maar eens eerlijk tegen jezelf: Hoe vaak is het voorgekomen dat je de tijd compleet bent vergeten en je nog maar een paar uurtjes hebt om iets af te krijgen? Juist. In deze uurtjes krijgen jullie met zijn alleen het meeste voor elkaar.

Lees ook
23-jarige vrouw kraakt haar nek en raakt deels verlamd

Productiviteit
Meerdere onderzoeken hebben al aangetoond dat een fijne werksfeer bijdraagt aan productiviteit. Stel je maar eens voor:

Wanneer je op een dag acht uur lang tegen niemand een woord uitbrengt krijg je echt niet meer gedaan dan wanneer je met plezier naar je werk gaat. Helemaal wanneer je ‘BFF-collega’ ook dienst heeft. Zeker iets om als baas over na te denken…

Ziekte
Natuurlijk is natuurlijk vervelender dan naar je werk gaan wanneer je bijvoorbeeld een griepje te pakken hebt.

Maar wist je dat een goede werksfeer ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent? Precies, lachen verbetert ons immuunsysteem en zorgt ervoor dat we beter slapen.

Twee zeer belangrijke factoren om je lekker in je vel te voelen. Kortom: alleen maar win-win situaties voor jou en je baas!

Neusspray voor vrouwen ‘die geen zin hebben in s*ks’goedgekeurd door Europa

De meeste mensen hebben het helaas fout: Hoeveel mensen gingen er picknicken?