in

Koppel met downsyndroom is al 25 jaar getrouwd en zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar!

Liefde overwint alles. Het is nogal een cliché. Een cliché waarvoor veel mensen hun ogen laten rollen. Het is overigens lang niet voor iedereen voorbestemd om de zogezegde ‘ware’ tegen het lijf te lopen. Liefde is meer dan een emotie; het is een kracht die ons elke dag drijft – of we het nou willen of niet.

Kris Scharoun-DeForge en haar man Paul Scharoun-DeForge weten alles over de kracht van liefde. Het paar, respectievelijk 58 en 54 jaar oud, zijn allebei geboren met het syndroom van Down, maar dat staat hun geluk op geen enkele manier in de weg.

Lees ook  Dokters nemen een radiografie van de buik van de man. Daar treffen ze twee abnormale dingen aan die er al 36 jaar lang in zitten!

Niet alleen zijn Kris en Paul al heel lang samen, hun liefdesverhaal is een bron van inspiratie voor geliefden over de hele wereld.

De twee zijn 25 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt en sindsdien is de aantrekkingskracht niet meer afgenomen.

“Ik keek in zijn ogen en zag mijn toekomst. Hij opende mijn wereld.” Aldus Kris.

Het was echter op Valentijnsdag 2018 dat het echtpaar echt iets had om naar terug te kijken. Het was hun 25e huwelijksjaar, en tevens bewijs voor iedereen die claimt dat mensen met het Down Syndroom te onvolwassen zijn om langdurig bij elkaar te blijven.

Lees ook  Meisjes redden broertje van verdrinkingsdood in Amsterdamse Sloterplas

Het is dus niet meer nodig om te zeggen dat dit koppel vol zit met veerkracht. Helaas heeft Paul onlangs te horen gekregen dat hij lijdt aan vroegtijdige dementie.

Een veel voorkomende ziekte die mensen met het syndroom van Down treft. Hij is verhuisd naar een gemeenschapsresidentie met faciliteiten zodat er goed voor hem gezorgd kan worden. Kris is elke dag bij hem om hem te steunen.

Ze zei: “Toen ze het me vertelden begon ik te huilen. Hij is mijn leven. Ik kan niet zonder hem zijn. ‘

Bewezen: katten nemen gedrag en emoties van hun baasje over

19 mensen aan wie de natuur een ongelooflijke magnetische blik heeft gegeven