in

Koppel komt vast te zitten tijdens strandwandeling: man (69) overleden

Een wandeling op het strand in Pas-de-Calais (Frankrijk) is voor een Belgisch koppel dramatisch afgelopen. Ze raakten verstrikt in een zeildoek, net toen het hoogwater razendsnel kwam opzetten. Een kitesurfer kon het koppel nog terug naar het strand begeleiden, maar voor de 69-jarige man kwam de hulp te laat. Hij overleed aan een hartstilstand. Zijn vrouw raakte onderkoeld.

De tragedie speelde zich volgens Franse media deze voormiddag omstreeks 11.30 uur af op het strand van Sainte-Cécile in Camiers, in de buurt van Toucquet (departement Pas-de-Calais).

Lees ook
Onderzoek toont aan dat mensen met o.a deze voornamen gemiddeld een lager IQ hebben

Een getuige verwittigde de hulpdiensten toen hij zag dat een koppel zich op een zandbank bevond, terwijl het waterpeil sterk en snel aan het stijgen was. Om een nog onbekende reden kwam het Belgische koppel daar tijdens een strandwandeling vast te zitten. Mogelijk raakten ze verstrikt in een soort zeildoek. Een kitesurfer die zich in de omgeving bevond snelde ter hulp en kon het koppel naar het strand begeleiden.

Bij de aankomst van de hulpdiensten bleek de man, een 69-jarige Belg, overleden door een hartstilstand. Zijn vrouw, een Belgische met dezelfde leeftijd, was onderkoeld maar wel nog bij bewustzijn. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Boulogne-sur-Mer.

Lees ook
Moeder keek toe hoe dochter werd verkracht, vermoord en in stukken gehakt

Gevaarlijke getijden
De hulpdiensten herinneren er in Franse media aan erg voorzichtig te zijn op het strand. De getijden zijn er dezer dagen erg gevaarlijk. De getijde-coëfficiënt, die de kracht van de getijden weergeeft en varieert tussen 20 en 120, bedroeg maandag maar liefst 96. Bij een getijde-coëfficiënt van 100 is er sprake van springtij.

Kevin: “Mijn vriendin wil dat ik van bil ga met haar zus. Ik heb geen idee wat ik nu moet doen!”

Vader scheert hoofd van dochter kaal, omdat ze klasgenootje met kanker pest