in

Koppel komt thuis en ziet dat hun trouwe viervoeters zijn neergestoken door inbrekers

Toen Ben Winstanley en zijn partner Paula Harrison uit het Engelse plaatsje Widnes na een daguitstap thuiskwamen, troffen ze een horrorscenario aan. Hun beide Staffordshire bulterriërs waren zwaar toegetakeld door een indringer. Iemand die met opzet de huisdieren had proberen te vermoorden.

Het Britse koppel had de honden Tim en Dexter achtergelaten in hun afgeschermde tuin. Dat deden ze wel vaker. Maar toen de ouders van baasje Ben (34) even later een kijkje gingen nemen, vonden ze de huisdieren in een grote plas bloed.

Ze belden in allerijl de dierenarts op en lieten het koppel naar huis komen. Eerst dachten ze dat het om een uit de hand gelopen inbraak ging. Maar toen ze het hele huis doorzocht hadden, beseften ze dat de honden het echte doelwit waren.

Lees ook  Als hij een kleine puppy ziet rillen van de kou, besluit deze gans hem tussen zijn veren op te warmen

Geslagen, neergestoken en gewurgd

Dat kon ook de dierenarts bevestigen. Volgens haar had iemand de honden bewust aangevallen, geslagen, neergestoken en gewurgd.

Dexter overleefde de aanval niet en overleed bij de dierenarts. De hond Tim lag nog rillend in een hoekje van de tuin toen zijn baasje hem daar aantrof. Hij overleefde wel en is momenteel goed aan het herstellen.

“Ik was in shock toen de dierenarts zei dat iemand dit met opzet heeft gedaan”, zegt Ben. “Normale mensen doen zoiets niet. Ik ben echt helemaal van slag. Ik voel me ongelooflijk schuldig omdat ik niet thuis was toen dit gebeurde. Ik heb ook geen idee wie dit gedaan kan hebben. Ik heb geen vijanden.”

Lees ook  Hond achtergelaten op metrostation in Rotterdam: “Wie weet waar ik thuishoor?”

Onderzoek

De lokale politie is intussen een onderzoek gestart in samenwerking met de dierenorganisatie RSPCA. Zij zullen de omstandigheden van het incident verder onderzoeken.

“Ik weet niet wie zoiets zou doen, maar het is alleszins iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft”, zegt Paula. “Het is verschrikkelijk voor Ben. Die honden waren zijn beste vrienden. We willen nu enkel nog de mensen vinden die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij moeten gestraft worden!”

André Hazes onder vuur na beledigen van oude man. Vind jij dit ook te ver gaan?

Deze jonge vrouw (22) werd geboren zonder vagina, maar kijkt nu uit naar haar eerste keer met haar vriend