in

Koppel doodt driejarig dochtertje omdat ze hen stoort tijdens seks

De Britse Nicola Priest (23) en Callum Redfern (22) zijn veroordeeld voor de dood van Priests dochtertje. Kaylee-Jade (3) stierf in augustus 2020 aan de gevolgen van meerdere verwondingen. Die werden door het koppel zelf toegebracht toen het kind hen wenend stoorde tijdens de seks. Het postmortemrapport vermeldt maar liefst 68 nieuwe en oude verwondingen, waaronder een gebroken been, borstbeen en meerdere gebroken ribben. De jury bevond het duo schuldig aan doodslag.

Bewakingsbeelden
Bijna dag op dag een jaar geleden liet de driejarige Kaylee-Jade het leven. Bewakingsbeelden tonen hoe mama Nicola Priest en Kaylee op 8 augustus 2020 samen de lift nemen in het flatgebouw waar ze woonden en naar buiten wandelen. Hoewel Nicola weinig aandacht besteedt aan haar dochtertje, lijkt er weinig aan de hand. Enkele uren later zou ze samen met Callum Redfern, haar minnaar, Kaylee zwaar toetakelen.

Snotaap
Dat Callum en Nicola de driejarige eerder als een last zien, wordt al snel duidelijk in de rechtszaak rond Kaylees dood. Buren getuigen hoe de moeder naar Kaylee-Jade verwijst als een “f*cking brat’” – een verdomde snotaap. Er worden ook meerdere sms’en getoond tussen Nicola en Callum. Op 27 juli stuurde Redfern nog: “Ik ga die kleine snotaap apart zetten. Ik ben jouw brutale dochter spuugzat”.

Lees ook
Mensen die hun koffie zwart drinken blijken psychotische trekjes te hebben

Opbod
Maar het blijft niet enkel bij verbaal geweld. Meerdere getuigen hoorden voor die dramatische zomerdag al luide kloppen en knallen vanuit het appartement, niet veel later gevolgd door luid geschreeuw van Kaylee. Een schrikreactie op het geluid, misschien? Een buurvrouw vertelt tegen de jury hoe ze Nicola hoorde pochen: “Ik zal wel zeggen dat ze van het bed is gevallen”.

Ook meerdere sms’en wijzen op kindermishandeling. Het lijkt zelfs alsof het paar tegen elkaar opbiedt.
“Ik ga haar vermoorden. ze blijft van de woonkamer naar de keuken gaan. Ik heb haar geslagen, ook omdat ze in haar luier heeft gekakt”. Het antwoord van Redfern tart de verbeelding: “Goed. Geef haar er ook een van mij”. “Dat zal ik doen, schat.”

Seks
Op 8 augustus 2020, rond 19.00 uur, moet Kaylee-Jade weer huilen. Ze zit afgezonderd van haar moeder in het appartement, wat getuigen omschrijven als “een groezelige flat”. Mama Nicola en Callum hebben namelijk seks op hun kamer. Het geschreeuw van Kaylee doet uiteindelijk de stoppen doorslaan bij het koppel. Ze willen het kind fysiek het zwijgen opleggen, en dat lukt. Alleen zal ze nooit meer ophouden met zwijgen.

Lees ook
Baby gevonden bedekt met braaksel van dronken moeder – gered door de politie die voor hem zorgen als vaders

 

Kaylee kansloos
Hoe de avond verder verloopt, is onduidelijk. Wat wel als een paal boven water staat, is het moment waarop Nicola de hulpdiensten verwittigt: daags nadien. Kaylee-Jade heeft de strijd dan al lang verloren. Volgens experten zouden haar wonden overeenstemmen met die van een kind dat door een auto wordt geraakt tegen 60 km/u. “Hadden jullie meteen de hulpdiensten ingelicht, dan hadden jullie haar leven gered”, zegt de rechter resoluut.

In de rechtbank proberen Nicola en Callum de schuld van Kaylees dood in elkaars schoenen te schuiven. Uiteindelijk worden ze niet schuldig bevonden aan moord, maar wel aan doodslag. Volgens de jury pleegde Nicola bovendien ‘wreedheid tegenover een kind’ vanwege de oudere verwondingen. Nicola gaat 15 jaar in de cel, Callum een jaartje minder. Beiden moeten minstens twee derde van hun straf uitzitten.

Sylvana Simons wil gelijk weg uit Nederland als er geen verandering komt

Het WK Schaap-Nadoen komt er weer aan en jij kan meedoen!