in

Kindje veilig teruggevonden na dollemansrit in Rotterdam

De politie in Rotterdam zoekt twee mannen die zaterdagavond na een winkeldiefstal zijn gevlucht met een kind in een Maxi-Cosi.

Het kindje werd later op de avond in een woning in Rotterdam-Oost veilig teruggevonden, maar van de mannen ontbreekt nog ieder spoor.

Het begon rond 18.00 uur met een winkeldiefstal in een supermarkt op de Bredenoord. Toen de verdachten kwamen aanrijden in een auto, zat het kindje volgens de politie al achterin.

De bijrijder stapte uit, stal een aantal blikjes uit de winkel en liep terug naar de auto. Het tweetal reed er vervolgens vandoor.
Auto’s rammen
De verdachten probeerden in te rijden op de beveiliger van de supermarkt maar die werd niet geraakt, zegt een woordvoerder van de politie.

Lees ook  Zwaargewonde vrouw in Bredase woning aangetroffen, mogelijk slachtoffer huiselijk geweld

“Met hoge snelheid rijden de mannen weg, terwijl er niets of niemand achter ze aanzit. Tijdens de rit rammen ze een aantal geparkeerde voertuigen totdat ze hun auto crashen.”

Het tweetal vluchtte en een van hen nam het kind mee. Het onderzoek leidde de politie diezelfde avond nog naar een woning in Rotterdam-Oost, waar het kindje in ogenschijnlijk goede gezondheid werd aangetroffen.

Lees ook  RIVM: Mensen die goed afstand houden minder vaak besmet met coronavirus

Wel is het kindje naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De politie zoekt nog altijd naar de twee mannen.

Rij-instructrice en leerling gooien auto voor onwel geworden man op A4: ‘Het was goed mis’

Dame met extreme verzamelwoede wilde haar autoraampje laten maken