in

Kinderen schilderen paarden in nieuwe, wrede trend op verjaardagsfeestjes

Dierenrechtenactivisten verzetten zich hevig tegen de nieuwe trend van het beschilderen van paarden en pony’s op verjaardagsfeestjes van kinderen. De feestjes duiken vooral op in het Verenigd Koninkrijk waarbij kinderen met een kalkachtige verf op paarden schilderen. De dieren worden gebruikt als schildersdoek voor uitbundige kinderen.

De personen achter deze feestjes zeggen dat het onschuldig is en dat het schilderen deel uitmaakt van therapie voor kinderen met een beperking.

Maar niet iedereen is even blij met het idee.

Dierenrechtenorganisatie PETA UK zegt dat ouders eraan herinnerd moeten worden dat paarden en pony’s geen “dingen” zijn.

Sophie Tomlinson uit Cheshire lanceerde een petitie tegen de nieuwe trend op change.org die al meer dan 7.500 handtekeningen verzamelde. Ze zei: “Pony schilderfeestjes zijn een schokkende trend in het hele Verenigd Koninkrijk. Beeld je eens in dat je vastgebonden wordt te midden van lachende kinderen, onvoorspelbare aanrakingen moet verdragen en dat vreemden verf door je haren smeren. Zou je van plaats willen wisselen?”

Lees ook  Postbode staat op het punt post voor 94-jarige te bezorgen – dan hoort hij iemand in het huis huilen en breekt in

Helen Preece leidt My Happy Equine, het bedrijf dat de verf voor de pony schilderfeestjes levert. Preece is het gewend om kritiek te krijgen, en kreeg in het verleden zelfs doodsbedreigingen, maar beweert dat de verf helemaal niet schadelijk is voor de dieren.

Ze zei: “Er zijn heel wat bedrijven die het doen en het dier wordt geen schade berokkend. We leveren niet gewoon verf voor de feestjes. Heel veel is voor plaatsen die therapie aanbieden voor gehandicapte personen en het heeft gigantische voordelen. De verf wordt aangebracht met een borstel, dus het is eigenlijk hetzelfde als een paard kammen. Het komt niet in de buurt van hun neus, mond of ogen. Het is gebaseerd op kalk en perfect veilig en wordt uitgewassen met warm water. Het is niet dat de paarden echt gekleurd worden.”

Lees ook  Zó zien Bruce en Fay van ‘De Pfaff’s’ er nu uit en wat zijn ze leuk!

PETA denkt daar echter anders over. Elisa Allen, directrice van de dierenwelzijnsorganisatie, zei dat ouders hun kinderen niet mogen toelaten om dieren als kleurboeken te behandelen. Allen zei: “De eerste les die een kind zou moeten leren is de gouden regel – behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Dus als kinderen niet gedwongen willen worden om stil te staan terwijl iemand hen beschildert, is het fout om paarden aan dezelfde behandeling te onderwerpen.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? BEN JIJ VOOR- OF TEGENSTANDER VAN HET BESCHILDEREN VAN PONY’S? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Medisch wonder: Moeder met hartvormige in elkaar gegroeide baarmoeders bevalt van tweelingen.

Dodelijk virus duikt voor het eerst sinds jaren zestig weer op in Europa: Al drie mensen gestorven na steek van mug