in

Kinderen gooien familie puppy in het vuur – een detail in de vacht van de hond, redt zijn leven

Honden zijn al generaties lang de beste vrienden van mensen. Mensen vertrouwen deze prachtige wezens vanwege hun loyaliteit, hun gedrag, en boven alles, hun niet te evenaren vriendschap.

Maar een kleine pup genaamd Polo, werd verschrikkelijk door mensen teleurgesteld in de ergste manier voorstelbaar.

Op een zondag in mei, stolen een aantal kinderen de puppy van de veranda van de familie en gooiden hem in het vuur.

Het stadje waar Polo leefde is ver in het noorden van Manitoba in Canada. Zijn familie heeft geen elektriciteit of stomend water en er is geen dierenarts in het stadje. Polo werd 600 kilometer naar de stad, Winnipeg, gevlogen om behandeld te kunnen worden door een dierenarts.

Toen Polo bij het dierenziekenhuis aankwam, waren de brandwonden zo erg, dat de dierenartsen niet eens meer konden vaststellen welk ras het hondje was.

“Zijn heel lichaam rookte… en er kwam rook en bubbels uit zijn neus,” vertelt Katie Powell van ´Save a Dog Network Canada´ (Red een Hond Netwerk Canada) aan CityNews.

Lees ook  Willem-Alexander en Máxima botsen over prinses Amalia.

Volgens CBC News werd Polo opgenomen in het Tuxedo Animal Hospital, (het Tuxedo dierenziekenhuis), waar hij een behandeling kreeg voor tweedegraads brandwonden. Hij was ook gewond aan zijn neus, mond, pootjes, genitaliën en maag. Zijn keel en longen waren gezwollen en zijn ogen zaten onder de zweren.

Polo´s wonden waren te veel om te bevatten, maar tegelijkertijd heeft hij waarschijnlijk dankzij één ding het vuur overleefd.

De dierenartsen denken dat zijn dikke vacht hem heeft geholpen het vuur te overleven.

Polo’s zijn familie was uiteraard erg dankbaar voor de fantastische inzet van het dierenziekenhuis om hun geliefde viervoeter te redden.

Maar ze stonden ook voor een lastige keuze.

Ze dachten dat Polo niet langer veilig bij hen was, en daarom besloot de familie hem af te staan voor adoptie. Ze denken dat de kinderen die Polo in het vuur gooiden, dat deden om een van hun kinderen te pesten.

Lees ook  Yolanthe uit de kleren voor sexy shoot

“De kinderen zijn er kapot van. De familie heeft er geen woorden voor,” vertelde Powell aan CityNews.

Ondanks dat Polo erg heeft geleden, heeft het zijn humeur niet beïnvloed. Powell vertelde aan Today dat de pup al die tijd in het ziekenhuis erg vrolijk was. Hij kwispelde constant met zijn staat om zijn dankbaarheid aan de dierenartsen te tonen.

Het duurde even voordat Polo weer hersteld was, maar nu heeft hij het ziekenhuis verlaten – en is hij geadopteerd door een lieve familie in Vancouver.

“Het is een kleine dappere hond,” zei dierenarts Jonas Watson.

Wat een kleine vechter! Deel Polo zijn verhaal alsjeblieft om anderen te inspireren te blijven vechter voor onze vriendelijke viervoeters, ook als het er slecht uit ziet.

Baby is erg verbaasd als vrouw gaatjes in haar oren schiet, wat er daarna gebeurt, breekt mijn hart

Brandweer brengt gepeste jongen thuis – uren later staan er vreemden voor de deur