in

Kinderen denken dat papa stierf aan hartaanval – negen jaar later kennen ze de waarheid

Toen ze 11 was verloor Jessica het belangrijkste in haar leven: haar papa. Het meisje probeerde de tragedie te verwerken en het een plaats te geven.

Volgens de artsen was haar vader gestorven aan een hartaanval maar de waarheid bleek anders te zijn. “We konden dit gewoon niet verwerken,” vertelt Jessica Porter aan The Mirror.

Wanneer een naaste sterft, verandert het leven. Kinderen die hun ouders verliezen, krijgen zware littekens op hun ziel.

Jessica was slechts 7 jaar toen haar vader Allen stierf. Het was een gebeurtenis die ze nooit echt kon verwerken want haar buikgevoel vertelde dat er iets niet juist was aan het overlijden van haar papa.

Toen Allen was gestorven was hij slechts 32 jaar oud. Een hartaanval, volgens de dokters. Het was iets wat de ouders niet wilden geloven. Maar nu heeft de familie eindelijk de waarheid vernomen.

Lees ook  Marco en Leontine samen gespot in restaurant

9 jaren strijd om gerechtigheid
Na de dood van Allen begon een 9 jaar durende strijd voor gerechtigheid. En gerechtigheid geschiedde.

In een nieuw medisch rapport werd verklaard dat Allens dood niet het gevolg was van een hartaanval, maar door medische nalatigheid van het ziekenhuis.

Dankzij het harde werk van de familie kregen ook 25 andere patiënten gerechtigheid door nieuwe verklaringen, meldt The Mirror. 

“Het heeft ons 9 jaar geduurd om gerechtigheid te krijgen voor mijn papa. We konden dit niet verwerken,” vertelde Jessica Porter. Het nieuwe medische rapport bevatte een confronterende en harde waarheid.

“Het was schokkend om te horen dat de eerste vaststelling van de artsen onjuist was en dat mijn vader stierf door medische nalatigheid door het ziekenhuis,” zegt ze.

Lees ook  Dít is waarom je eigenlijk niet met je benen over elkaar zou moeten zitten!

Artsen ontslagen na schandaal
De artsen die de valse verklaringen hadden ingediend zijn intussen ontslagen, meldt The Mirror. Nu hoopt de familie dat deze nieuwe verklaringen andere mensen zal motiveren om hetzelfde te doen.

“Zijn dood heeft echt een verschil gemaakt. Niet alleen voor de valse verklaringen van het ziekenhuis maar ook voor de andere families die anders nooit de waarheid zouden gekend hebben,” vertelt Jessica.

Wat vreselijk tragisch is dit, maar tegelijk mooi dat de familie eindelijk gerechtigheid heeft gekregen! Rust in vrede, Allen, en iedereen die hetzelfde lot heeft meegemaakt. Dit is niet ok!

Vliegtuig stort neer in Brabant – ZEKER 2 DODEN

Barbara (33) werd vermoord door haar ex, die de moord op zijn moeder kopieerde