in

Kind maakt het goed ondanks vrouw die hulpdiensten tegenhield

Het kind uit Bilthoven dat vrijdag met spoed door een trauma-arts moest worden geholpen, maakt het goed. Dat zegt de politie, die eerder met het incident naar buiten kwam, omdat ze op weg naar dit spoedgeval gehinderd werden door een vrouw.

Toen de agenten met gillende sirenes en hoge snelheid de trauma-arts ophaalden om die naar het kind in nood te brengen, voorkwam de vrouw dat de politie-auto weer wegreed door voor het geopende portier te gaan staan. Ze wilden de agenten duidelijk maken dat ze ‘het niet vond kunnen dat de politie zo hard reed’, schreef de politie op Facebook.

Lees ook  WAARSCHUWING: heb jij DIT product van de Action in huis? Stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan!

De arts was net met een trauma-helikopter in Bilthoven geland. Omdat het om een spoedgeval ging, koos de politie ervoor om de vrouw zo snel mogelijk aan de kant te krijgen en de arts naar het kind te brengen. Om verder geen kostbare tijd te verliezen, werden de gegevens van de vrouw niet genoteerd.

Lees ook  Dennis (38) uit Den Bosch vermist: 'We hebben geen idee wat er gebeurd is'

Strafbaar

De politie laat vandaag naar aanleiding van veel vragen (‘gelukkig zijn we niet de enigen die dit absurd vinden’) weten dat de identiteit van de vrouw niet meer achterhaald is. Het hinderen van hulpdiensten is wel strafbaar en behalve een boete van 65 euro voor overtreding van de wegenverkeerswet had de vrouw in dit geval ook verder vervolgd kunnen worden.

VERSCHRIKKELIJK! Meerdere slachtoffers Oss uit hetzelfde gezin

Straling van spoorwegovergang liet de Stint mogelijk op hol slaan in Oss!