in

Kind geboren zonder armen en benen speelt niet alleen uitstekend videospelletjes met z’n kin, maar is ook een uitmuntende student!

De schattige 11-jarige Tiyo Satrio uit West Java in Indonesië werd geboren zonder ledematen, maar beweegt vlotjes rond. Hij is een PlayStation freak, die zijn passie heeft gevonden in zijn favoriete hobby. Het is ongelofelijk hoe hij de controller gebruikt waardoor hij een waardige tegenstrever is voor z’n speelkameraden.

Hoewel hij nu een mooi leven leidt, is het leven niet altijd vriendelijk met hem geweest. Zijn beperking heeft hem heel wat pijn en leed opgeleverd. Door een depressie en een gebrek aan zelfzekerheid wilde hij niet meer naar school. Maar hij vocht zich terug en volgens de schooldirecteur is hij een intelligente jongen die uitblinkt in wiskunde en godsdienst. Wiskundige vergelijkingen oplossen doet hij trouwens met een pen in z’n mond.

Lees ook  ‘Glee’-actrice Naya Rivera dood teruggevonden

Met zijn aanstekelijke lach is hij de favoriet van de klas en van de leraren. Vandaag is hij een regelmatige leerling die graag naar school gaat.

De mama van Tiyo is erg trots op haar zoon. Mevrouw Satrio zegt dat ze tijdens haar zwangerschap niet wist dat er iets met hem aan de hand was. Toen ze na de geboorte de waarheid onder ogen zag, leerde ze met het lot van haar kind te leven.

Lees ook  Niet meer doen: oordopjes uitlenen aan anderen kan déze nare gevolgen hebben

Tiyo is erg populair en een ware inspiratiebron voor iedereen die hem kent.

Hij wordt in een rolstoel geduwd en soms dragen mensen hem rond.

Mevrouw Satrio zegt dat ze wel rond de klok voor Tiyo moet zorgen. Ze moet hem wassen en eten geven, maar er zijn heel wat dingen die hij zelf kan, zoals een snoepje openmaken met zijn tanden.

Het koppel heeft nog kinderen maar die hebben zich verspreid over Indonesië en kunnen er niet altijd zijn om te helpen.

Bekijk de inspirerende video hieronder en DEEL het verhaal van Tiyo met je vrienden!

78-jarige wordt gedwongen om met haar 2 honden in een auto te leven, totdat gemeenschap haar terug op de been helpt.

Man laat drone in een gigantisch, vreemd gat in een meer vliegen. De beelden zijn verbluffend.