in

Kijk wat deze man doet nadat deze vrouw haar pincode heeft ingetoetst – en zorg dat het jou niet overkomt!

Het is al stressvol genoeg als je portemonnee wordt gestolen, maar wist je dat er nu een nieuwe manier is voor dieven om aan je pincode te komen?

Dit kan gebeuren bij elke pinautomaat, zonder dat je er erg in hebt. Alles wat de dieven nodig hebben is een iPhone met de Flir One, een hoes met warmtegevoelige camera. Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers hoe je met infraroodcamera’s gemakkelijk een pincode van iemand kan ontfutselen.

Lees ook  Ze kocht dit huis in 1979, maar wat ze er in 2016 in verbergt, is onwezenlijk!

Toen waren die speciale camera’s nog groot, duur en onhandig, maar ondertussen klik je een infraroodfilter simpelweg op je smartphone. De truc is heel simpel. Omdat je tijdens het invoeren van je pincode warmte achterlaat, kan iemand met de Flir One precies zien welke toetsen je hebt ingedrukt.

Klinkt eng, maar hieronder leggen we uit wat je er tegen kunt doen. In de onderstaande video geeft Rober duidelijke uitleg over deze nieuwe methode en hoe je je er kan tegen wapenen. Vergeet dit filmpje niet te delen met je vrienden op Facebook zodat iedereen zo snel mogelijk op de hoogte is van deze methode. Zo kunnen we samen een hoop ellende voorkomen!

Lees ook  Ze denkt dat zijn aanzoek de enige verrassing is – maar dan vraagt haar vriend of ze zich wil omdraaien

Vermiste Iris uit Poeldijk in goede gezondheid teruggevonden

Je hebt je oven al je hele leven verkeerd schoongemaakt. Dit is briljant!