in

Kijk eens naar deze bedelaar. Je zult nooit vergeten wat hij doet. En dat meer dan terecht!

Er zijn waarheden in het leven die zichzelf steeds weer bewijzen: waar de rijke toekijkt, zijn vermogen bewaakt en altijd maar probeert meer te krijgen is de arme altijd maar weer bereid zelfs zijn laatste hemd te delen. Zoals in dit bijzondere geval. Hij is al 100 jaar op deze wereld en heeft een hart van goud. Wat hij dagelijks doet om anderen te helpen is een ware heldengeschiedenis.

Het is me een grote eer je Dobri Dobrev voor te stellen! Zo lang als hij zich kan herinneren loopt hij dagelijks de 25 km lange weg van zijn geboortedorp naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia. En dat bij weer en wind! Met een heel speciale reden.

Zijn kleding bestaat uit niet veel meer dan een paar samengeraapte lompen en gevonden leren schoenen. Hij brengt de dag door op de straten van de stad en bedelt om een kleine aalmoes. Maar het is niet voor hemzelf…

Lees ook  Bruid haakt in 8 maanden tijd haar eigen trouwjurk van 70 euro, ze zag eruit als een miljoen euro!

Nee, zeker niet! Want het lukt hem werkelijk van zijn karige pensioen van omgerekend 80 euro per maand rond te komen. Wat hij door middel van bedelen bijverdient gebruikt hij uitsluitend voor anderen. Ongelooflijk!

Tijdens zijn leven heeft Dobri zo wel rond de 50.000 euro bij elkaar gekregen. En elke enkele cent ging rechtstreeks naar het weeshuis van de stad Sofia. Want voor hem was er niets belangrijker dan dat de arme kinderen eens een beter leven zouden hebben dan hij.

Ondertussen staat hij in het hele land alleen nog bekend als “De heilige van Baylovo”, naar zijn geboorteplaats. Daarbij moet niet vergeten worden dat Dobri over de 100 is en door een oorlogsverwonding bijna volledig doof is.

Maar zijn hart zit nog steeds zoals eerst op dezelfde plek en slaat alleen maar voor de armsten van de armen: de weeskinderen. Zij noemen hem gewoon alleen “Opa Dobri” en lachen breed als ze hem zien. Want voor hun is hij de allerbeste en bijna als een echte grootvader!

Lees ook  Turnster breekt beide benen na dubbele salto op mat

Soms zijn we wanhopig op zoek naar mensen die ons houvast geven. Dobri is zo’n zeldzaam exemplaar! Als er daarvan nog meer op onze planeet zouden zijn, dan zou de wereld een stuk verder zijn. Wat een geschiedenis!

Vast staat: hij zou het geld ook zeer goed voor zichzelf kunnen gebruiken. Maar dat doet hij bewust niet! Niets wil hij liever dan anderen te helpen en de arme kinderen een lot te besparen als dat van hem. Het is de hoogste tijd een keertje DANK U te zeggen. Vertel iedereen over het verhaal van Dobri.

Ouder Stel Nam Elk Seizoen Dezelfde Foto … Van De Laatste Word Je Muisstil …

83-jarige oma helpt een jonge man bij het vinden van werk. Dit is hoe hij haar bedankte. Afschuwelijk!