in

KFC is begonnen met het verkopen van gefrituurde kippenvel. Dit ziet er zó lekker uit!

Het is fascinerend om de items op menu’s van beroemde fastfoodketens over de hele wereld te zien. Sommige landen komen met de meest bizarre ideeën.

McDonald’s in Italië verkoopt bijvoorbeeld friet met kaas en spek, Terwijl McDonald’s Australië vorig jaar ook McFlurries met appeltaart op de markt bracht, zodat klanten twee van hun favoriete desserts konden samenvoegen. En bij KFC Indonesia vind je nu iets wat even verleidelijk is: kippenvelfrietjes.

KFC Indonesia kondigde vorige maand het nieuwe menu-item aan op haar officiële Twitter-feed, waarin werd uitgelegd dat de kippenvelfrietjes op verschillende locaties in het land beschikbaar zouden zijn: Salemba, Cideng, Kemang, Kalimalang en Kelapa Gading.

Lees ook  Amersfoortse Minke zoekt haar ouders en vindt een Chinees zusje in Denemarken

Een post op Instagram vermeldde ook KFC MT Haryono in Jakarta een plek is waar je de nieuwe creatie zult vinden.

De frietjes zijn eigenlijk net als gebakken stukjes kip, alleen zonder het echte vlees – waardoor de kenmerkende gekruide coating waar KFC beroemd om is, achterblijft.

Let op, de reacties op sociale media zijn gemengd. Terwijl een KFC-fan zei dat ze ‘dolblij’ was, gaf een ander toe dat ze een beetje teleurgesteld waren.

Iemand anders schreef: “Sommigen zeggen dat het te zout is, andere dat het niet zout genoeg is. Voor mij smaakt het perfect.

Lees ook  Bizar: inbreker likt drie uur lang aan deurbel

“Het is anders dan je zou verwachten, want het is niet hetzelfde als een normale kippenhuid, maar de eerste hap is goed, het is echt knapperig! Ik bestel het zeker als snack.”

Een ander drong er bij KFC op aan om het product door het hele land te verkopen: “Als het antwoord positief is, moet het door heel Indonesië worden verspreidt.”

Volgens The Sun heeft KFC eerder een soortgelijke snack gemaakt van gefrituurde kippenhuid genaamd ‘Cracklings’ in de Filippijnen.

Er is echter nog niets bekend over iets soortgelijks ergens anders, dus je hoeft alleen maar op een vliegtuig naar Indonesië te stappen.

Man steekt jeugdvriend in de buik tijdens discussie

MediaMarkt overladen met honderden negatieve reacties: ‘Het is een puinhoop bij jullie’