in

Kat Japie urenlang muurvast met pootje in motorblok in auto van Veenendaalse

Natasja van Asselt dacht eerst dat kinderen haar voor de gek hielden door hard te krijsen, maar toen ze ging kijken zag ze dat het een kat was die hard schreeuwde. Tot haar grote schrik was het haar Japie die met zijn poot vast zat in het motorblok van de auto van de buurvrouw. Een heuse bevrijdingsactie werd op touw gezet.

,,Ik was op weg naar de winkel, dat doe ik altijd lopend, en toen hoorde ik een raar geluid”, vertelt de Veenendaalse. ,,Achter de auto zat niemand en toen ik onder de auto keek, zag ik mijn eigen kat zitten. Dat is wel even schrikken. Hij zat vast en was erg bang. Dat was niet leuk.”

De anderhalf jaar oude kat zat muurvast onder de auto in de wijk Petenbos. Van Asselt belde de dierenarts om raad, maar die wist het ook niet. De politie en de brandweer hebben de auto uiteindelijk een stukje gelift. ,,Een dierenarts heeft de kat een spuitje tegen de pijn gegeven. Maar ook om te zorgen dat hij wat rustiger werd. Toen lukte het om de poot los te krijgen.”

Lees ook  Puppy wordt om 03:30 wakker gemaakt – zijn reactie verovert het internet

Japie ligt met een gebroken poot en een heup uit de kom in een dierenkliniek in Utrecht. Hij wordt binnenkort geopereerd en moet daarna zes weken rusten. Van Asselt: ,,Hij is in goede handen en het is bijna zeker dat hij straks weer normaal kan lopen. Ik denk dat Japie het niet had overleefd als de buurvrouw met de auto was gaan rijden. Maar ze had vast iets gehoord, want de kat stond doodsangsten uit, ze schreeuwde van de pijn. Dat hoor je wel.”

Lees ook  Deze hond heeft haar hele leven aan de ketting geleefd. Kijk nu goed wanneer ze haar eindelijk komen helpen.

Speels
Japie is geen ondernemende kat, maar wel erg speels. Van Asselt: ,,Hij wil lekker buiten zijn en met dit weer is hij ook vaak buiten. Ik wil bij deze nog we even de brandweer en politie bedanken voor hun behulpzaamheid. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Daar kunnen we met z’n allen nog iets van leren.”

De dochter van de buurvrouw vertelt dat het de auto was van haar moeder. ,,Toen ik thuiskwam, waren de politie en brandweer er al. Het lukte niet direct om de poot van de kat los te maken. Later werd de auto iets opgetild. Toen lukte het wel. Het was echt heel zielig.”

Vrouw weegt 300 kilo en verliest 120 kilo in een jaar

Wauw, dit is de dochter van zangeres Jennifer Lopez