in

Kat Freya gewond door grote houten pijl in achterpootje: Wie doet nou zoiets?

Het was even flink schrikken voor de eigenaresse van Noorse boskat Freya uit Amsterdam. Ze trof namelijk een grote houten pijl aan in de achterpoot van het beestje.

De langharige kat genaamd Freya vertoonde al enige tijd apart gedrag, omdat ze maar niet uit het slaaphuisje van haar speeltoren wilde komen.

Normaal gesproken is de viervoeter vaak in en rondom het huis te vinden, maar nu begon het beestje al te grommen als het baasje haar wilde oppakken.

Lees ook  Dertien zwanen dood in Sprang-Capelle: 'Er is iets heel geks gebeurd'

Na een paar pogingen lukte het de eigenaresse eindelijk om Freya uit haar haar warme plekje te krijgen.

Daar constateerde ze meteen een eigenaardig voorwerp tussen de lange haren van het beestje. Er stak namelijk een grote houten pijl in het achterpootje van Freya.

Drie tot vier centimeter diep
Het baasje van de gewonde Freya aarzelde geen moment en nam haar mee naar de dierenarts. Daar werd geconstateerd dat de pijl met een stompen punt maar liefst drie tot vier centimeter diep in de poot van het beestje zat. De kat werd onder narcose gebracht en zo kon de pijl gelukkig worden verwijderd.

Lees ook  Pootjes van Emmeloordse hond afgehakt door 'mechanisch apparaat'

Het baasje van Freya is erg geschrokken en verdrietig. Want wie doet nou zoiets bij haar lieve beestje? Ook de dierenarts had nog niet eerder eenzelfde situatie meegemaakt.

De politie sluit niet uit dat Freya expres door iemand is mishandeld en hoopt dat er getuigen zijn met meer informatie.

Zwaar wedstrijdweekend voor Sparta’25: team verliest met 55-0

Weldoener ‘Opa Nico’ duizenden euro’s armer na online diefstal: ‘Vertrouw niemand meer’