in

Jongen wordt gepest omdat hij er “raar” uitziet. Dan ontmoet hij een hond die alles verandert.

Quaden is amper vijf jaar maar moest al heel wat fysieke en mentale pijn verdragen omwille van zijn vorm van dwerggroei genaamd achondroplasia. Omwille van zijn ongewone lengte werd hij voortdurend gepest door kinderen én volwassenen die zijn ziekte gewoon niet begrijpen. Daarnaast heeft hij een zeer onstabiele gezondheid waardoor hij verschillende chirurgische ingrepen moest ondergaan en vaak op een rolstoel aangewezen is.

Quaden werd bitter en beschaamd over zijn toestand. Op zeker ogenblik verbood hij zelfs zijn eigen gezin om over zijn ziekte te praten. Maar dat veranderde allemaal toen een familievriend de moeder van Quaden vroeg of ze een 9-jarige Shih Tzu genaamd Buddy in huis wilde nemen.

Verbazingwekkend genoeg heeft Buddy ook een vorm van dwerggroei en dat gaf Quaden een heel nieuw inzicht over zijn eigen identiteit. De twee werden onafscheidelijk en vechten samen tegen het stigma rond dwerggroei.

Lees ook  Hoe kan iemand zoiets walgelijk doen? Moeder verkoopt haar eigen dochtertje van 19 maanden om te kunnen gaan winkelen

Als hij met zijn familie op stap was, werd Quaden voortdurend aangestaard en uitgelachen omwille van zijn lengte.

De donzige uitbreiding van het gezin met Buddy bleek precies te zijn wat de jongen nodig had. Buddy’s aanwezigheid monterde Quaden en zijn gezin helemaal op.

“Van de ene dag op de andere veranderde Quaden helemaal. Zijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost en eindelijk kan hij zijn ziekte aanvaarden. Nu vindt hij het cool om een dwerg te zijn. Buddy deed het hem aanvaarden als iets goed en nu is hij niet meer alleen in zijn strijd” vertelde de mama van Quaden.

Lees ook  Ambtenaren krijgen 150 euro voor nieuwe schoenen

“Het heeft op ons allemaal een geweldig positieve invloed gehad want nu kunnen we terug openlijk over zijn ziekte praten en hoeven we niet meer bang te zijn om iets verkeerd te zeggen.”

Hoewel Buddy nog maar enkele weken in het huishouden aanwezig is, heeft hij de familie hoop gegeven.

“Quaden houdt ervan om alles met Buddy te doen. Ze eten, slapen en spelen samen en hij houdt ervan om in het park et wandelen en dan vertelt hij iedereen dat Buddy ook dwerggroei heeft net als hij” legt zijn moeder nog uit.

Als ook jij vindt dat honden het leven van een gezin kunnen veranderen, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

Hij ontdekt een kopje dat in Auschwitz begraven lag. Dan brengt een röntgenfoto een verbluffend geheim aan het licht …

De 4 kinderen zijn bang van hun moeder. Als volwassenen hebben ze haar slechts één ding te zeggen.