in

Jongen van 15 jaar loopt uiterst besmettelijke ziekte op uit de achttiende eeuw. Hij kreeg die ziekte nadat hij kalfjes te eten gaf op een boerderij

Een jongen van 15 jaar heeft een uiterst besmettelijke ziekte gelopen. De ziekte maakte in achttiende eeuw bijzonder veel slachtoffers.

De jongen heeft de koepokken opgelopen. Dat is een uiterst besmettelijke ziekte die moeilijk te behandelen is. Ze is namelijk bestendig tegen antibiotica.

Voor de dokters die hem behandelden, was het de eerste keer dat ze een dergelijke patiënt hadden. De jongen had jeukende uitslag op zijn handen, voeten en armen. Toen het erger werd, bracht men hem naar het ziekenhuis.

Lees ook  Niemand kan in het appartement van een oude vrouw komen, dan breekt een buurvrouw in en realiseert het ondenkbare

Daar werd vastgesteld dat hij de koepokken heeft opgelopen. Hij heeft die besmettelijke ziekte opgelopen toen hij op een boerderij kalfjes uit zijn handen liet eten. Kinderen die het vaccin tegen pokken hebben gekregen, zijn normaal gezien beschermd tegen deze ziekte.

De jongen is intussen genezen, maar blijft wel achter met ferme littekens. De koepokken maakten in de achttiende eeuw 60 miljoen slachtoffers.

Lees ook  ‘Zigeunersaus’ per direct in de ban omdat het discriminerend is

Feest dit weekend bij André Hazes en Monique Westenberg

Dit wil je nooit vinden in je ei: Vrouw doet erg schokkende ontdekking wanneer ze haar net gekochte eieren uit de online winkel wil opeten