in

Jongen misbruikte zusje tussen de kerkdiensten door: ‘Het liefst zou ik je willen vergeven’

Het begon ooit in bad, toen zijn zusje zes jaar was. Later ook in de slaapkamer van haar zes jaar oudere broer.

Of in haar eigen slaapkamer. Of in de auto. Jaren ging het s*ksueel mis bruik door. De verdachte is een inmiddels 45-jarige inwoner van Nunspeet. Vandaag stond hij voor de rechtbank.

Het mis bruik binnen de gelovige familie vond soms plaats op zondag, tussen de twee kerkdiensten door. Pas toen moeder ze bijna een keer betrapte, zou het zijn gestopt.

Zou, want de discussie ging tijdens de zitting niet zozeer over het mis bruik, maar over de periode waarin het zich afgespeeld zou hebben.

Volgens het Openbaar Ministerie in elk geval ook nadat de verdachte 18 was geworden. Dat is van belang, omdat beneden 18 verjaring een rol gaat spelen.

Lees ook
Marijn moet 25 euro betalen omdat hij oude parkeerschijf gebruikte: “Controleer of je de juiste schijf hebt”

Dan kan niet-ontvankelijkheid worden bepleit en dat deed de verdediging dan ook. En dan zou de verdachte er zonder straf vanaf kunnen komen.

”Een hele heftige en schrijnen­de zaak, ik kan het niet anders verwoorden”
– Officier van justitie

Schrijnende zaak
De officier van justitie sprak van een verschrikkelijk verhaal. ,,Een leven dat geruïneerd is, een verscheurde familie… Een hele heftige en schrijnende zaak, ik kan het niet anders verwoorden.”

Het verhaal kwam naar buiten toen het slachtoffer herstellende was van een hersentumor. Dat was in 2018.

Zij vertelde aan een behandelaar wat haar in haar jonge jaren was overkomen. De politie onderzocht de zaak en verhoorde de verdachte die, op enkele s*ksuele handelingen na, alles bekende.

Lees ook
Vader vermoordt 17-jarige dochter omdat ze verliefd was op moslim

Maar het mis bruik zou zijn gestopt toen hij 17 was en naar de hts ging. Maar dat geloofde de officier van justitie niet.

Mede op grond van de aangifte vond hij dat er genoeg bewijs lag dat het mis bruik ook daarna was doorgegaan.

Fabel
Het slachtoffer vertelde tijdens de zitting over de enorme impact van het mis bruik. En de lange tijd die de behandelingen nog in beslag zullen nemen.

,,Het liefst zou ik je willen vergeven, maar je hebt een zelf ontwikkelde fabel gecreëerd en dat maakt het heel erg moeilijk.”

Ze wil ruim 30 mille aan schadevergoeding en de officier vroeg de rechtbank die toe te wijzen. Voor het mis bruik vorderde de officier verder een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden.

De rechtbank doet uitspraak op 19 oktober.

Puppy wordt weggebracht om in te laten slapen omdat hij ‘niet wil spelen’

‘Lieve ouders, willen jullie asjeblieft niet meer in pyjama je kinderen naar school brengen?’