in

Jongen kocht schilderij voor amper 2 dollar. Maanden later beseft hij dat het echt pareltje is.

We hebben allemaal hobby’s. Sommigen zoeken de kick op met activiteiten als bergbeklimmen of surfen. Anderen verkiezen dan weer rustigere activiteiten zoals koken of lezen. En dan zijn er de personen die van beiden houden. Als je iemand bent die van zowel avontuur als rustige dingen houdt, dan is antiek verzamelen misschien wel iets voor jou.

De “jacht” op antieke schatten is zeker therapeutisch, terwijl het vinden van de jackpot zonder twijfel erg opwindend is. Tijdens een aflevering van Antiques Roadshow zou een van de jongste deelnemers ooit de verrassing van zijn leven krijgen.

De jongen had een schilderij gekocht voor amper twee dollar en wilde dat aan het vakkundig oog van de experts laten onderwerpen. De jongen zit over David Weiss en vertelt dat hij ervan houdt om kunst te verzamelen.

Lees ook  Bizarre DM gesprekken tussen Mezdi en Yolanthe gelekt

Dan vertelt de zakenman in wording over het schilderij dat hij had meegebracht. “Dit stuk werd gevonden op een veiling in South Jersey. Ik kocht het voor twee dollar. We dachten dat het waterverf was, maar we konden het niet zeker weten omwille van het UV-glas.”

David is het eens met de jongen. Het is inderdaad waterverf. Een erg interessante kleur dat een geheim verbergt.

Lees ook  Wegwerker belt noodnummer nadat tiener uit de auto springt en om hulp smeekt

Terwijl ze verder praten, wijst David erop dat het schilderij onderaan rechts werd getekend. Tot grote verbazing van de jongen werd het schilderij gemaakt op het einde van de 19e eeuw door de Nederlandse kunstenaar Albert Neuhuys.

David vraagt: “Je betaalde er twee dollar voor, wat denk je dat het vandaag waard is?” De gissingen van de jongen kwamen nog niet in de buurt van de actuele prijs!

BEKIJK DE ONDERSTAANDE VIDEO OM TE LEREN HOEVEEL DIT SCHILDERIJ NU WAARD IS! EN LET VOORAL OOK OP DE ONBETAALBARE REACTIE VAN DE JONGEN!

Man eet 17 jaar lang niets anders dan Chicken Nuggets en frieten.

Arm van sushiliefhebber moest geamputeerd worden nadat hij rauwe vis had gegeten.