in

Jongen jarenlang mis bruikt door pleegbroer: ‘Ik verwachtte niet dat het zoveel schade zou opleveren’

Het begon in 2013. Zijn pleegbroertje was toen nog geen vijf jaar. Hijzelf net elf.

Jarenlang pleegde hij ontuchtige handelingen met zijn broertje. Thuis bij de pleegouders in Raamsdonk, maar ook bij opa en oma.

De verdachte, een inmiddels 27-jarige, verstandelijk beperkte man zou ,,tientallen keren’’ het geslachtsdeel van zijn pleegbroertje hebben betast, in zijn mond hebben genomen en zichzelf hebben bevredigd.

Volgens de psycholoog is hij verminderd toerekeningsvatbaar, heeft hij een pedofiele stoornis en kampt hij met ,,drangmatig” s*ksueel gedrag.

Uitlaatklep
Hoe het zover heeft kunnen komen? ,,Ik zat heel erg met mezelf in de knoop. Of ik uit de kast moest komen of niet”, zegt de keurig uitziende maar timide verdachte.

De rechtbank wil exact weten wat er is voorgevallen. Maar toont ook compassie met de beklaagde, die door zijn pleegmoeder als heel lief en aardig wordt getypeerd.

,,Het was voor jou een uitlaatklep voor die spanningen?”, vraagt de voorzitter. De jongeman knikt. ,,Denk het wel, ja.”

Lees ook  Dode in auto bij hotel Van der Valk is vermiste Sihem Ouazil, vriend opgepakt

”Ik zat heel erg met mezelf in de knoop. Of ik uit de kast moest komen of niet”

De advocaat van het slachtoffer zegt dat het nu 13-jarige slachtoffer nog heel veel last heeft van wat er is gebeurd.

,,Dat uit zich onder meer in pubergedrag tot in de vierde macht.” En de vrouw die al jarenlang zijn voogd is, vult geëmotioneerd aan: ,,Zijn hoofd is helemaal in de war.”

Ze vertelt dat de jongen vooral ’s avonds in bed heel angstig is. ,,Daar schrik ik van”, stamelt de verdachte, die wel schuldbewust is, maar toch nog niet goed lijkt te bevatten wat hij heeft aangericht. ,,Ik had niet verwacht dat het hem zoveel schade zou opleveren.”

Baby
Hijzelf werd als baby van vier maanden uit huis geplaatst bij pleegouders. Toen het misbruik aan het licht was gekomen, kwam hij in 2014 onder begeleiding te wonen bij de stichting Prisma.

Lees ook  Jongens van 13 en 14 jaar beroven en tuigen Leeuwarder af in woning

Volgens het pleegbroertje gingen de ontuchtige handelingen daarna nog door als de verdachte op zondagen thuiskwam ,,om frietjes te eten”. Maar de verdachte en zijn advocaat ontkennen dat pertinent.

”Ik had niet verwacht dat het hem zoveel schade zou opleveren”

Het is het afgelopen jaar niet goed gegaan met de beklaagde. Hij vertelt de rechters dat hij elke dag suïcidale gedachten heeft. Al heeft hij nu wel baat bij de ingezette behandelingen.

De officier van justitie eist vijftien maanden celstraf. Maar gezien de persoonlijkheid van de verdachte wel geheel voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

En veel bijzondere voorwaarden om recidive te voorkomen. Zoals behandeling, begeleiding door de reclassering en het vermijden van elk contact met minderjarigen en kinderporno. Uitspraak op 16 december.

Juffrouw zet huwelijk in scène om ex-vriendje jaloers te krijgen (video)

Man (24) uit Gramsbergen dwong minderjarige meisjes naaktfoto’s te maken via Snapchat: ‘Hij schaamt zich’