in

Jongedame uit Lier kreeg huidziekte over haar hele lichaam en laat dat zien:

De Vlaamse 24-jarige Lavignia uit Lier kampt tegenwoordig met een huidziekte. Ze heeft deze huidziekte opgelopen door stress en depressie en heeft zich er een flinke tijd voor geschaamd. Maar gisteren heeft Lavignia besloten om er een bericht over te schrijven en het op Instagram te posten. De huidziekte heet psoriasis guttata en is overduikelijk zichtbaar op haar lichaam. Haar bericht op Instagram:

Huidziekte
Ik heb heel lang getwijfeld om dit te doen maar ik vind dat hier over gesproken kan en moet worden. Vorig jaar iets na de zomer ben ik op 24 jarige leeftijd in een depressie geraakt. Ik was mentaal en fysiek gewoon op. Maanden thuis gezeten, stilgestaan, geslapen, en heel veel geweend. Zelf vind ik het schandalig dat Psychiaters en Psychologen NIET worden terug betaald en onbetaalbaar zijn. Mensen met een depressie moeten het eigenlijk gewoon op eigen houtje doen. Tweede en laatste optie is een opnamen in een Psychiatrisch ziekenhuis waar ze u vervolgens vol medicatie steken.

Lees ook  Politie in Londen heeft nieuw beleid: criminelen worden van scooter geramd

Ik ben enorm blij dat ik hier uiteindelijk na zware maanden zelf ben uitgekomen door de steun van vrienden en familie. Bedankt ook om keer op keer er voor mij te staan. Door mijn depressie heb ik psoriasis guttata gekregen. Een huidziekte die op elke leeftijd kan opkomen en vaak door stress, depressie,.. Ik draag nu nog steeds de gevolgen van mijn mentale ziekte en mijn zelfvertrouwen was onder nul.. maar ik verberg het niet langer. Eindelijk kan ik zeggen dat ik gelukkig ben en ik ga mij niet langer schamen voor mijn ziekte.
Taboe

Lees ook  “Ik leunde voorover maar voelde geen glas”: man getuigt voor de camera hoe hij zijn kleindochter per ongeluk uit cruiseschip liet vallen

Hiermee wil ik enkel aantonen dat depressie nog steeds een taboe is waar dringend iets aan gedaan moet worden en meer bespreekbaar moet gemaakt worden! Bedankt voor het lezen en share some love people! We all need it! Foto’s voor haar huidziekte:

Chantal Janzen post hysterisch filmpje over overstap Linda en Wendy.

Patrick had al een grotere pielemuis dan jij toen hij nog borstvoeding kreeg!