in

Jonge vrouw omsingeld en aangerand door groep joelende Eritreeërs

ALKMAAR – Een destijds 20-jarige vrouw wachtte in november 2020 bij het station van Hoorn op de bus toen opeens een man naast haar kwam zitten. Even later sloten nog eens vier jongemannen haar in en werd ze volgens het Openbaar Ministerie door de mannen aangerand. „De angst van velen als het ’s avonds donker is”, aldus de officier van justitie.

Tegen de drie volwassen verdachten (20, 21 en 25 jaar) eiste het OM donderdag voor de rechtbank in Alkmaar werkstraffen van 80 (2x) en 60 uur en daarnaast ook voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand. De zaak tegen een destijds minderjarige verdachte wordt achter gesloten deuren behandeld.

Lees ook  Vrouw 'draait door' omdat ze te lang droog staat: Agent gebruikt taser

Een van de vijf vermeende aanranders is nog altijd spoorloos. Alle verdachten komen uit Eritrea. De officier vroeg zich hardop af of de verdachten zich wel realiseren wat ze hebben gedaan.

’Excuses’
Hun advocaten wezen de rechters erop dat een veroordeling gevolgen kan hebben voor hun verblijfsstatus. Van een van de verdachten is de aanvraag tot naturalisatie al afgewezen. Hashe T. (25) is in deze zaak al eerder veroordeeld omdat hij bij zijn aanhouding een politieagent in zijn been beet.

Lees ook  Man dringt huis binnen en vermoordt oudere vrouw: kleindochter (9) rent weg om hulp te halen

André Hazes vraagt Monique Westenberg tóch weer ten huwelijk

Zes jaar celstraf geëist tegen man (23) wegens verkrachting en aanranding