in

Jonge papa Jeroen (33) komt om het leven bij zwaar verkeersongeval

Op de Leuvensesteenweg in Diest is een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij een koerier van bpost om het leven is gekomen. Jeroen Smets (33) is tijdens zijn ochtendshift achteraan ingereden op een vuilniswagen. Hij laat een vriendin en twee jonge kinderen na.

Koerier van Bpost komt om het leven
Het ongeval gebeurde dinsdagochtend omstreeks 6.30 uur op de Leuvensesteenweg, ter hoogte van de Action. Politie Demerdal bevestigt dat er een bestuurder om het leven is gekomen bij het zwaar verkeersongeval. Het gaat om een koerier van bpost die bezig was aan zijn ochtendshift en achteraan is ingereden op een vuilniswagen van Suez. De bestuurder werd uit het voertuig bevrijd door de brandweer en overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij overleden aan zijn verwondingen.

Lees ook  En daarom zijn mensen met bruine ogen eigenlijk net even iets beter in alles! ;)

De verkeersdeskundige kwam na het ongeval ter plaatse. “Uit zijn onderzoek blijkt dat de bestuurder van de bestelwagen geen gordel droeg”, stelt het parket van Leuven. “Overdreven snelheid lag niet aan de basis van het ongeval, maar hij is wel aan volle snelheid en zonder te remmen op de vuilniswagen ingereden.” Volgens de politie werd Jeroen mogelijk ook verblind door de laaghangende zon op dat vroege uur.

De nabestaanden van het slachtoffer werden om 10 uur op de hoogte gebracht, voor publicatie van dit artikel. De man was sinds 2012 in dienst bij bpost en hij laat een vriendin en twee jonge kinderen na.

Lees ook  Diederik Gommers: ‘corona-aanpak kabinet was niet goed’

“Het is verschrikkelijk was er gebeurd is”, klinkt het bij bpost. “Onderzoek moet nog uitwijzen hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. We leven enorm mee met de familie, vrienden en collega’s en wij zullen hen zo goed mogelijk ondersteunen. In het postkantoor van Diest en de nabije kantoren is sinds het ongeval psychologische hulp aanwezig voor alle collega’s. Dit is een grote klap voor de familie van onze collega en iedereen bij bpost.”

Familie gaat zelf op zoek naar vermiste Leen (37): “Laatste spoor leidt naar Reims in Frankrijk”

Man ‘met bijl’ op hoofd geslagen in Enschede, verdachte voortvluchtig