in

Jong katje als oud vuil achtergelaten in dichtgeplakte doos bij tankstation

Bij een tankstation langs de A7 bij Kruisoord is afgelopen weekend een jong katje gevonden. Het dier was daar achtergelaten in dichtgeplakte kartonnen doos.

Een chauffeur die zaterdag bij het tankstation parkeert om even pauze te houden, hoort als hij uitstapt het gemiauw van een kat. Het geluid komt vanuit een dichtgeplakte kartonnen doos die op een picknicktafel bij de parkeerplaats staat. De chauffeur schakelt daarop de dierenambulance in. “Eigenlijk is het niet ons gebied, maar we reden toch al op de A7 en zijn er meteen naartoe gereden”, vertelt Fred Perrier, voorzitter van Dierenambulance Hoorn, aan Hart van Nederland.

Geen luchtgaten
Bij aankomst treffen ze een volledige dichtgeplakte doos aan. “Er zaten niet eens luchtgaten in”, vertelt Perrier. De dierenambulancemedewerkers maken meteen gaten in de doos. Omdat ze niet weten met wat voor soort kat ze te maken hebben, nemen ze het dier in de doos mee naar het asiel in Hoorn. “Daar hebben we hem uit de doos gehaald. Het bleek een heel sociaal beestje te zijn.” In de doos lagen een dekentje en een bakje met voer.

Lees ook  Wetsvoorstel is af: kabinet wil 2G voor horeca, evenementen, cultuur en pretparken

Perrier schat dat het zwarte katje nog geen jaar oud is. Wie het dier heeft achtergelaten bij het tankstation, is nog een raadsel. De kat is niet gechipt en op het halsbandje dat het dier draagt staat ook geen naam of andere informatie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Camerabeelden tankstation
Op Facebook vragen mensen zich af waarom de bewakingsbeelden van het tankstation niet worden bekeken om te achterhalen wie het katje heeft achtergelaten, maar volgens Perrier is dat al gebeurd. “Daarop was niets te zien”, zegt Perrier. Het dier was volgens hem achtergelaten op een afgelegen deel van de parkeerplaats bij het tankstation.

Lees ook  Eis: 20 maanden cel voor seksueel misbruik op parkeerplaats Duitse discotheek

Perrier hoopt dat iemand de kat herkend of heeft gezien wie het dier in de afgesloten doos heeft achtergelaten. Als de eigenaar zich binnen twee weken niet meldt, wordt het dier ter adoptie aangeboden. “Het is altijd sneu, mensen kunnen hun huisdier altijd kwijt in een asiel. Zet hem desnoods voor het hek van het asiel”, zegt Perrier. “Als mensen geen gemiauw hadden gehoord, was hij misschien wel helemaal nooit ontdekt.”

Politie waarschuwt voor giftige gehaktballen in bosgebied

Twee minderjarigen opgepakt voor ernstige mishandeling van Jolien