in

Jeugdliefde: Tortelduifjes trouwen ondanks kanker in het eindstadium.

Jake Coates en Emily Collett uit Ierland leerden elkaar kennen toen ze amper elf jaar oud waren. Kort daarna werden ze onafscheidelijke, beste vrienden. Toen ze 16 jaar oud waren, verklaarden ze elkaar de liefde en begonnen een vaste relatie, die drie jaar zou duren. Hoewel hun relatie eindigde omdat ze in verschillende steden gingen studeren, doofde de liefde echter nooit.

10 jaar later zou de romantiek opnieuw opflakkeren – de twee werkten ondertussen in verschillende landen. Jake werkte als dokter in Australië en Emily als middelbare schoollerares in Londen. Ze bezochten elkaar regelmatig en planden om in 2016 samen op reis te gaan naar de Filipijnen. Jake had een romantische verrassing in petto. Hij zou de liefde van zijn leven ten huwelijk vragen. Maar helaas namen de gebeurtenissen een tragische wending.

Een verschrikkelijke diagnose

Kort voor ze op reis zouden vertrekken, werd Emily onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Na enkele onderzoeken stelde de artsen een vreselijke diagnose: de jongedame leed aan schildklierkanker, die reeds naar andere organen uitgezaaid was. Helaas was de kanker in het eindstadium en konden de dokters niets meer doen.

Toen Jake de schokkende diagnose vernam, reisde hij meteen naar haar toe om bij zijn geliefde te kunnen zijn. Hij was vastbesloten om nog zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen. Kort nadat Emily de diagnose kende, schreef ze het volgende bericht op Facebook:

Lees ook  Vlieg je nog mee? Monteur herstelt vliegtuig even met wat plakband en een bankkaart

“Blijkt dat de jongen voor wie ik als sinds m’n 11 vlinders in mijn buik voel niet loog toen hij mij 10 jaar geleden dit berichtje stuurde. Ondanks het verschrikkelijke nieuws over mijn gezondheid, kan ik eerlijk zeggen dat ik nooit eerder in mijn leven zoveel vreugde en liefde heb gevoeld. Ik ben meer vastberaden dan ooit tevoren om weer gezond te worden en de rest van mijn leven met de liefde van mijn leven door te brengen. Ik ben het gelukkigste meisje van de hele wereld!”

Samen op de tandem

Ondanks de erge toestand van Emily vroeg Jake haar toch ten huwelijk en de twee legden een datum voor de bruiloft vast. Hoewel haar ziekte met de tijd verslechterde, bleef Emily altijd lachen en zou ze tot op het bittere einde proberen te genieten.

Emily’s levensvreugde kwam ook duidelijk tot uiting tijdens hun Tandemonium Tour. Dit is een fietstocht op een tandem van Londen naar Kopenhagen – zo’n 2.000 km. De deelname aan de tocht moest geld opbrengen voor het ziekenhuis “The Royal Marsden”, waar ook Emily behandeld werd. Ze hield dapper vol en had maar een doel voor ogen: bewustzijn verspreiden en aandacht vragen voor het leed van kankerpatiënten.

Lees ook  Management Katja ontkent opname in s*kskliniek

De Tandemonium was een groot succes. Het koppeltje kon niet alleen veel tijd met elkaar doorbrengen, maar er werd meer geld dan gehoopt ingezameld. Omgerekend konden ze 156.000 euro aan het ziekenhuis schenken. In september 2016 vond dan eindelijk de bruiloft plaats en beleefden ze samen met vrienden en familie de dag van hun leven.

Het bittere einde

Helaas zou Emily enkele maanden aan haar ziekte overlijden. Ze werd amper 31 jaar oud. Ondanks de rouw om het verlies van zijn jeugdliefde, blijft Jake verhalen over zijn geliefde Emily delen.

Hij wil haar herdenken door het beste van zijn leven te maken. “Emmy was echt heel opmerkelijk. Haar moed was grenzeloos, haar vastberadenheid onverwoestbaar, haar zorgzaamheid, schoonheid en liefde onvergelijkbaar”, schreef Jake op zijn Facebookpagina. “Ze was uniek.”

Emily zal eeuwig verder leven in de harten van zij die van haar hielden en haar steunden. Hopelijk kan hun donatie aan het ziekenhuis helpen om het gevecht tegen deze verschrikkelijke ziekte verder te ontwikkelen.

DEEL het verhaal van Emily met je vrienden om deze sterke dame te eren!

9-jarige verkoopt z’n favoriete skateboard om een zieke straathond naar de dierenarts te kunnen brengen.

School straft 6-jarige jongen omdat hij te laat kwam. Gastheer van radioshow helpt om droevige mama een auto te schenken.