in

Je lichaam waarschuwt je voordat je ziek wordt: 8 tekenen dat je nieren hulp nodig hebben

Nieren functioneren als het filtersysteem van ons lichaam, waardoor gifstoffen uit ons lichaam worden gespoeld en ons bloed wordt gefilterd voordat het naar ons hart wordt teruggestuurd.

Wanneer onze nieren niet functioneren zoals het hoort, betekent dit dat er gevaarlijke gifstoffen in ons lichaam achterblijven. Er zijn echter verschillende waarschuwingssignalen dat ons lichaam nierfalen heeft. Volgens kidney.org: “Meer dan 30 miljoen Amerikaanse volwassenen leven met een nieraandoening en de meesten weten het niet.”

Velen zullen symptomen aan andere kwesties toeschrijven en we ervaren pas symptomen tot in de late stadia, dus het is belangrijk dat we voor onze nieren zorgen door veel water en andere nierbevorderende dranken en voedsel te drinken, zoals cranberrysap, paprika’s, kool en appels.

Hier volgt een lijst met waarschuwingssignalen dat onze nieren niet goed werken; het is iets dat we allemaal moeten lezen.

1. Zwelling
Beschadigde nieren veroorzaken vaak dat het lichaam opzwelt, vooral onze enkels en voeten. Dit komt omdat een verminderde nierfunctie kan leiden tot natriumretentie. Je kunt ook wallen rond de ogen ervaren; een teken dat uw lichaam een ​​grote hoeveelheid eiwit in de urine lekt.

Lees ook  Ze Worden Nooit Ziek, Weten Niets Over Kanker En Leven Tot Wel 145 Jaar. DIT Is Hun Geheim!

2. Vermoeidheid
Gezonde nieren produceren het hormoon EPO (erythropoietin), dat rode bloedcellen vormt. Deze cellen zijn nodig om het lichaam van zuurstof te voorzien en ons energie te geven. Wanneer onze nieren niet naar behoren functioneren, krijgen we een opeenhoping van gifstoffen en onzuiverheden in het bloed waardoor we ons moe en zwak kunnen voelen.

3. Veelvuldig naar het toilet
Als je vaak moet plassen, kan dit een teken zijn van een nieraandoening. Wanneer de filters van de nieren beschadigd zijn, kan dit de druk om te urineren vergroten.

4. Bloed in je urine
Gezonde nieren zorgen ervoor dat de bloedcellen in het lichaam blijven wanneer ze afval van het bloed filteren om urine te maken, maar als je nieren beschadigd zijn, kunnen deze bloedcellen in de urine gaan “lekken”. Naast het signaleren van nieraandoeningen kan bloed in de urine indicatief zijn voor tumoren, nierstenen of een infectie.

Lees ook  Amersfoortse Minke zoekt haar ouders en vindt een Chinees zusje in Denemarken

5. Droge, jeukende huid
Omdat de nieren ervoor zorgen dat de vocht- en mineraalgehaltes in je lichaam in balans zijn, kan een droge en jeukende huid betekenen dat je nieren niet naar behoren functioneren.

6. Schuimende urine
Overmatige bubbels in de urine wijzen op eiwit in de urine. Als je meerdere keren moet doorspoelen, is het misschien tijd om een ​​arts te raadplegen.

7. Slechte eetlust
Slechte eetlust kan te wijten zijn aan verschillende dingen, maar kan ook een teken zijn van een nieraandoening.

8. Spierkrampen
Elektrolyt-onevenwichtigheden kunnen het gevolg zijn van een gestoorde nierfunctie. Lage calciumspiegels kunnen bijvoorbeeld spierkrampen betekenen, vooral in de benen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook zodat ze ook de cruciale waarschuwingssignalen ontdekken!

Meisje komt te weten dat ze geadopteerd werd – 37 jaar later, krijgt ze een brief die alles verandert

Waarschuwing: Nationale terugroepactie van de Hema